17
nov
2013

Geroosterde pompoensalade

Deze salade schreeuwt herfst: niet alleen met de zachte, prachtig oranje pompoen, maar ook dankzij de pompoenpitten en aardse rucola smaak. Wist je dat je pompoenpitten in grote zak goedkoper kunt kopen bij de biologische winkel? Ze zijn erg gezond en niet alleen een goede toevoeging in salades, maar ook heerlijk door soepen.

Lees verder
door admin
6
nov
2013

Spruitjesroerbak met gember en appel

Spruitjes? Bah! Dat denkt iedereen die dit gerecht nog niet geprobeerd heeft. Door ze te roerbakken smaken ze minder bitter. De appel en gember geven de groente in dit gerecht iets zoets, zuurs en pittigs.

Lees verder
door admin
31
okt
2013

Auberginespread

Deze auberginespread krijgt door het kelppoeder een vissige smaak. Kun je het kelppoeder niet vinden? Versnipper dan een norivel, die vind je gewoon bij de sushiproducten in de supermarkt. In de toko en biologische winkel vind je nog meer soorten zeewier, experimenteer er eens mee!

Lees verder
door admin
29
okt
2013

Gevulde speculaas

Het was even puzzelen, maar het is gelukt: een bakrecept voor heerlijke gevulde speculaas die ook nog eens helemaal supermarktfriendly is! Geen gedoe, alles gewoon bij de buurtwinkel verkrijgbaar. Toch is het net wat makkelijker als je amandelmeel gebruikt in plaats van hele amandelen, die je zelf nog fijnmaalt. Amandelmeel koop je bij de biologische winkel of bij Holland & Barrett. Dit recept maakt erg veel, dus neem je grootste ovenschaal (of halveer de hoeveelheden!).

Lees verder
door admin
29
okt
2013

Speculaashavermout

Je had het misschien niet gedacht maar… veel speculaasjes zijn vegan! Vooral die van de goedkope merken. Die gebruiken namelijk geen roomboter. Allemaal heel geschikt voor deze heerlijke speculaashavermout!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Aziatische koolsalade

Deze Aziatische variant op de good old coleslaw is ook nog eens hartstikke gezond. Check wel even of je dry roasted peanuts vegan zijn.

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Romige lasagne tricolore

Lasagne is een gerecht waarbij je wel wat tijd moet investeren, daarom is dit een ideaal gerecht voor in het weekend. Je kunt het in porties invriezen en er later nog eens van smullen! De bechamelsaus maakt deze lasagne heerlijk romig!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Hongaars stoofpotje

Dit stoofpotje combineert vele lekkere smaken uit de Hongaarse keuken: rode uien, paprikapoeder, champignons, rode wijn en verse dille. De aardappelpuree past daar helemaal bij, maar je kunt ook het met een ander graan zoals gierst serveren.

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Oosterse groentensoep

Verras je vegan en niet-vegan vrienden met deze oosterse groentensoep, gemaakt met sojasaus, kokosmelk en verse groenten.

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Appel-peersmoothie

Hoewel je appels niet met peren kan vergelijken, hoef je ze allebei niet te schillen voor deze smoothie. Scheelt weer wat tijd in de ochtend! Je kunt deze smoothie ook verdelen over 2 kleine bekers als je geen grote eter bent. Dan heb je er bijvoorbeeld eentje voor je ontbijt, en de rest als tussendoortje.

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Tofuscramble met boerenkool en champignons

We kunnen er geen genoeg van krijgen… scrambled tofu is nou eenmaal een gezond en goed vullend ontbijt, heerlijk op een zondagochtend! Voor deze winterse variant gebruik je boerenkool. De meeste Nederlanders zijn erg verbaasd als je daar iets anders mee doet dan het te gebruiken voor een stamppot, terwijl er zo veel lekkere gerechten met deze supergezonde bladgroente te maken zijn!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Peerfrangipane

Frangipane is gewoon zo’n mooi woord dat een dergelijke taart gewoonweg niet kon ontbreken in de VeganChallenge. Het is een heerlijk gebakje met amandelspijsvulling en peer. Perfect op koude herfstdagen met een kop gemberthee erbij om op te warmen!

Lees verder
door admin
27
okt
2013

Knolselderijstoofpotje met kikkererwten en couscous

Dit stoofpotje is perfect voor van die druilerige herfstdagen waar op je niet kunt kiezen of je nou trek hebt in dampende soep, pittige curry of een groot bord pasta. Het is eigenlijk – gek genoeg – een combinatie van deze drie: zo verwarmend als soep, zo pittig als curry dankzij de chilipoeder en de pijnboompitten en kappertjes doen je bijna terugdenken aan die warme vakantie in Italië.

Lees verder
door admin
11
okt
2013

Paddenstoelentapenade

Deze tapenade zet je in een handomdraai op tafel en is ideaal voor feestjes. De kwaliteit van de olijven bepaalt de smaak van de tapenade, dus zoek als het even kan de beste biologische (kalamata) olijven.

Lees verder
door admin