Groene mojitosmoothie
Deze frisse smoothie is de ontbijtproof variant op de heerlijke mojito cocktail. Waan je even op een tropisch eiland terwijl je deze smoothie in het zonnetje op je balkon of in je tuin opslurpt!
Deze frisse smoothie is de ontbijtproof variant op de heerlijke mojito cocktail. Waan je even op een tropisch eiland terwijl je deze smoothie in het zonnetje op je balkon of in je tuin opslurpt!
Voor dit lekkere zoete hapje hoef je niet eens je hand om te draaien, slechts je keukenmachine! Het is in een mum van tijd klaar en je kunt er veel mee variëren.
Deze goedgevulde maaltijdsoep zit boordevol groenten en linzen en maakt een volwaardig avondmaal.
Wie hield er nou niet van kokosmakronen? Die van de bakker bevatten jammer genoeg vaak ei, terwijl dat nergens voor nodig is! Dit recept is snel klaar en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig.
Risotto is zo’n heerlijke maaltijd waarop je oneindig veel kunt variëren. Voor deze lentevariant hebben we voor citroen en geroosterde paprika’s gekozen, die geven het iets fris!
Voor deze heerlijke frisse smoothie haal je de blauwe bessen de avond van te voren uit de vriezer en zet je ze in de koelkast. Zo heb je in een mum van tijd een lekkere koude smoothie!
Ook als vegan kun je gewoon stamppot met spekjes blijven eten, maar dan wel plantaardige ‘bacon’ uiteraard.
Dit recept voor zelfgemaakte burgers is lekker makkelijk. Vooral als je nog rijst over hebt van een vorige maaltijd, draai je ze zo in elkaar! Het lijkt misschien wat veel pesto wat erin gaat, maar uiteindelijk vormen deze burgers een smaakvolle aanvulling op elke maaltijd – vooral op de Italiaanse.
Het recept voor deze heerlijke cake komt van de blog Vegetus, waar je een scala aan heerlijke plantaardige recepten vindt. Zeer geschikt voor Kerst of een andere feestelijke gelegenheid!
Wie heeft er geen warme herinneringen aan poffertjes? Als je die niet hebt, kun je ze nu creëren. Poffertjes maak je eenvoudig vegan met dit recept! Het zijn geen kleine pannenkoekjes, zoals sommigen denken, want poffertjes maak je met gistbeslag. Trek er dus een uurtje voor uit om het beslag te laten rijzen!
Eén van onze testers stuurde een recept niet zo maar terug toen ze zag dat er gluten in zaten, nee, ze stuurde een heuse glutenvrije variant terug! En we willen het maar al te graag met jullie delen! Door het gebruik van abrikozen wordt de spijs iets donkerder van kleur en iets zoeter, maar als je niet van abrikozen houdt kan je ook agavesiroop of een ander zoetmiddel gebruiken.
Wist je dat Alpro tegenwoordig hazelnootmelk verkoopt, gewoon bij de supermarkt? Deze drank is heerlijk om met wat cacaopoeder warme chocomel mee te maken. Maar je kunt het ook prima als ontbijt eten! Er zijn in de supermarkt verschillende soorten vegan cruesli verkrijgbaar (o.a. Dorset cruesli is vegan). Let wel op, in veel crueslisoorten zit honing, melk of andere dierlijke ingrediënten. Dus een keer de verpakkingen bestuderen en je weet welke vegan zijn!
Omdat je nooit genoeg hummusrecepten kunt hebben, hebben we een herfstige hummus ontwikkeld. De geroosterde pompoen geeft de spread een prachtige kleur en zachte smaak. Heb je geen pompoen over van gister? Snij de pompoen dan in schijven, besprenkel met wat olie, peper en zout en rooster gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Deze zwarte bonendip is heerlijk bij Mexicaanse maaltijden of om nacho’s in te dippen. Voor een lekkere lunch besmeer je wraps met de spread en top je deze af met knapperige sla en verse tomaatjes.
Deze curry zit boordevol wintergroenten. Bij de grote supermarkt zou je ze allemaal moeten kunnen vinden, zelfs de koolraap! De meeste groene currypasta is plantaardig, maar let er voor de zekerheid op dat de jouwe inderdaad geen vis bevat. De volgende merken zijn in elk geval ok: Fair Trade Original, Lidl, en de meeste biologische Thaise currypasta.