Kokosrijst
Dit recept is perfect als je een keer wat meer smaak wilt toevoegen aan je rijst. Door de kokosroom krijgt de rijst een heerlijke romige smaak en zachte structuur. Een heerlijke afwisseling op gewone witte rijst.
Dit recept is perfect als je een keer wat meer smaak wilt toevoegen aan je rijst. Door de kokosroom krijgt de rijst een heerlijke romige smaak en zachte structuur. Een heerlijke afwisseling op gewone witte rijst.
Satésaus kan bijna niet ontbreken bij een Indonesische rijsttafel. En met dit recept maak je heel makkelijk je eigen vegan versie.
Deze Indonesische pasta van gemalen pepers is lekker bij iedere Aziatische maaltijd… als je van pittig houdt natuurlijk. Traditioneel worden de ingrediënten voor het gerecht fijngemalen met een vijzel, maar in deze makkelijkere versie snijden we alles gewoon fijn en gebruiken we de staafmixer.
Dit Indonesische mengsel van gebakken kokos, pinda’s en kruiden is perfect om Aziatische gerechten mee op smaak te brengen en geeft net een beetje extra crunch aan je maaltijd! Lekker bij nasi of andere rijstgerechten.
Deze oer-Hollandse griesmeelpap is heerlijk als ontbijt, maar kan ook goed dienen als dessert.
Deze plantaardige filet americain van Daniëlle Rozeboom’s blog plantaardigheidjes is heerlijk op brood of toastjes.
Groenten in sambal goreng is een Indonesische klassieker, maar met spruitjes kun je er een lekkere Hollandse twist aan geven. Dit gerecht is met andere soorten groenten ook erg lekker, dus probeer het uit!
Zoet, fris en romig, met deze smoothie kan je alle kanten op, het hele jaar door.
Het is niet gezond, maar wel lekker… suikerbrood! Een vegan versie van een echt Hollands recept, heerlijk voor een uitgebreide brunch of voor bij de koffie.
Dit traditionele Indonesische gerecht is zeer pittig (!), maar ook zoet. De gebakken reepjes tempeh zijn zowel warm als koud een lekker bijgerecht of snackje.
In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.
Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het ‘geheime’ ingrediënt: sojasaus! Heerlijk bij rijst en een frisse salade.
Het recept van deze Portugese lekkernijen hebben wij gekregen van Lisa Jansen, die ook op instagram @taartenvanjansen haar heerlijke vegan baksels met de wereld deelt.
Zelf jus maken zonder vlees moeilijk? Helemaal niet! Met dit recept heb je zo een heerlijke saus die ook nog eens glutenvrij is. Lekker bij gekookte aardappelen of stamppot.
Chiazaad is onderhand al een klassieker onder de gezonde voedingswaren, maar toch is het ook nog bij veel mensen onbekend. Chiazaad heeft een neutrale smaak, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is in de keuken. Je kunt er bijvoorbeeld een lekker ontbijt of dessert mee maken. Dit recept bevat een basisrecept voor chiapudding en twee heerlijke variaties!