4
sep
2019

Seroendeng

Dit Indonesische mengsel van gebakken kokos, pinda’s en kruiden is perfect om Aziatische gerechten mee op smaak te brengen, en geeft net een beetje extra crunch aan je maaltijd!

Lees verder
door Simone
29
mrt
2019

Spruitjes-sambal goreng

Groenten in sambal goreng is een Indonesische klassieker, maar met spruitjes kan je er een lekkere Hollandse twist aan geven. Evengoed is dit gerecht met andere soorten groenten ook erg lekker, dus probeer het uit!

Lees verder
door Simone
29
mrt
2019

Suikerbrood

Het is niet gezond, maar wel lekker… suikerbrood! Een vegan versie van een echt Hollands recept, heerlijk voor een uitgebreide brunch of voor bij de koffie.

Lees verder
door Simone
23
mrt
2019

Pisang Goreng (gebakken banaan)

In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.

Lees verder
door Simone
23
nov
2018

Linzen met sojasaus

Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het ‘geheime’ ingrediënt: sojasaus!. Heerlijk als lunch of bij het avondmaal.

Lees verder
door Simone
14
okt
2018

Jus

Zelf jus maken zonder vlees moeilijk? Helemaal niet! Met dit recept heb je zo een heerlijke saus die ook nog eens glutenvrij is.

Lees verder
door Simone
14
okt
2018

Chiapudding

Chiazaad is onderhand al een klassieker onder de gezonde voedingswaren, maar toch is het ook nog bij veel mensen onbekend. Chiazaad heeft een neutrale smaak, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is in de keuken.
Dit recept bevat een basisrecept voor chiapudding en twee heerlijke variaties!

Lees verder
door Simone
28
sep
2018

Hutspottwist

In Leiden wordt op 3 oktober traditioneel hutspot gegeten om te vieren dat Leiden werd bevrijd van de Spanjaarden. Maar natuurlijk zijn hutspot, en ook deze variatie erop, het hele jaar door lekker om te maken!

Lees verder
door Simone