Appel-blauwebessencrumble
Wanneer blauwe bessen in het seizoen zijn, kun je er een crumble net wat bijzonderder mee maken. De walnoten brengen de zoetigheid in balans.
Wanneer blauwe bessen in het seizoen zijn, kun je er een crumble net wat bijzonderder mee maken. De walnoten brengen de zoetigheid in balans.
Deze ovenschotel met aardappel, paprika, courgette en portobello’s kun je voorbereiden door alle groenten vast te wassen en snijden. Daarna heb je er nog weinig werk aan!
Deze maanzaadcake is heerlijk fris door de citroen. Het zure wordt gecompenseerd door een zoete glazuurlaag.
Deze spicy ‘wings’ zijn een heerlijke snack om voor de tv op te eten. Je kunt ze ook als voorafje of bijgerecht serveren.
Deze pittige pompoensoep is de perfecte soep voor door de week. Hij is namelijk heel gemakkelijk te maken en snel klaar! Smullen maar.
Dit Mexicaanse bonengerecht met quinoa krijgt door toevoegen van de champignons (of andere paddenstoelen!) een aangenaam herfsttintje.
Deze chocolademousse is onweerstaanbaar lekker. Romig, zoet en erg smaakvol. Niet te herkennen als plantaardig!
‘Mezes’ zijn een verzameling van Griekse hapjes voor een maaltijd die gezellig samen gedeeld kan worden. Het bestaat uit ‘fava’, een gele spliterwten hummus met veel olijfolie, verschillende groenten, olijfolie en lekker vers brood.
Deze mediterraans gekruide balletjes zijn heel smaakvol en vullen goed door de noten. Ook lekker als snack bij een hoofdmaaltijd.
Deze makkelijke pannenkoekjes vullen goed door de banaan en het volkorenmeel en ze smaken ook nog eens heerlijk. Met het beleg kun je steeds variëren.
Een prachtige kleurige salade vol ijzer en vitamine C. Lekker als lunch of bij een hoofdmaaltijd. Serveer het bijvoorbeeld met vers brood.
Deze simpele plantaardige kokoscake is heerlijk als snack of als traktatie op je werk. Het fijne is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt.
In de herfst zijn de pompoenen veruit het lekkerst, dus geniet ervan als ze in het seizoen zijn! Bijvoorbeeld in deze lekkere pasta.
Deze linzensoep met laurier uit Griekenland heeft de warme smaak van laurier en is heerlijk voor koude herfst en winteravonden. Lekker met een flink stuk vers brood.
Deze erwtensoep is allesbehalve traditioneel en smaakt verrassend fris. Lekker als voorgerecht of als maaltijdsoep!