3
apr
2016

Overnight oats met yoghurt en fruit

Dit frisse ontbijt of tussendoortje is een kwestie van door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag voeg je er wat fruit aan toe en klaar! Als je het in een afsluitbaar potje doet kan je het meenemen naar je werk of onderweg eten. Het is wel alleen glutenvrij wanneer je glutenvrije havermout gebruikt.

Lees verder
door admin
29
mrt
2016

Matzes met tuinkers

Deze matzes zijn handig en snel klaar te maken. Leuk voor een diervriendelijk Paasfeest, maar ook geschikt als lekker tussendoortje.

Lees verder
door admin
29
mrt
2016

Paastompouce

Bij de VeganChallenge laten we je graag zien hoe je allerlei bekende, vertrouwde gerechten en lekkernijen kunt veganizen. Ook gebak kan vrijwel altijd prima zonder dierlijke ingrediënten. Probeer deze heerlijke plantaardige tompouce eens!

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Blauwe bessencake

Ook het bakken van cakes en taarten kan prima zonder dierlijke producten. Onze receptenontwikkelaar Astrid kwam met deze heerlijke friszoete blauwe bessencake. Ideaal voor verjaardagen, een high tea of gewoon de lekkere trek!

Kijk ook eens op haar persoonlijke blog ZuiverSap voor nog veel meer ideeën, tips en heerlijke plantaardige recepten!

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Vegan kaasvlinders

Als vegan ‘kaascroissantjes’ blijven eten? Het kan! Deze variant met vegan ‘kaas’ is makkelijk en snel klaar te maken en bovendien is vegan kaas tegenwoordig in veel supermarkten te verkrijgen. Wil je wat andere merken ‘kaas’ proberen dan kun je terecht bij natuurwinkels of online webshops gespecialiseerd in vegan producten.

Lees verder
door admin
27
mrt
2016

Feeststol

In een traditionele feeststol wordt helaas nog vaak (room)boter, melk en/of ei gebruikt. Dit recept laat zien dat het gelukkig ook anders kan. Met deze stol zet je een heerlijk en diervriendelijk paas- of kerstontbijt op tafel!

Lees verder
door admin
4
feb
2016

Chilibrownies

Het recept voor deze brownies met een pittige twist mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans. Ze kunnen, waar mogelijk tussen soortgenoten, oud worden op een stuk land waar ze zoveel mogelijk los rond mogen lopen.

Lees verder
door admin
2
feb
2016

Appel-blauwebessencrumble

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze zoetzure crumble op basis van een recept van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans. Ze kunnen, waar mogelijk tussen soortgenoten, oud worden op een stuk land waar ze zoveel mogelijk los rond mogen lopen.

Lees verder
door admin
1
feb
2016

Citroen-maanzaadcake

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze heerlijk frisse cake voor F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

Lees verder
door admin
1
feb
2016

Pittige ‘wings’ van bloemkool

Deze spicy ‘wings’ zijn een heerlijke snack om voor de tv op te eten, of als voorafje of bijgerecht te serveren. Het recept mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

Lees verder
door admin
17
apr
2015

Schuimpjes

Als je de afgelopen tijd op facebook bent geweest heb je het misschien wel langs zien komen: overal recepten met kikkererwtenvocht (ja echt, het vocht van een blikje kikkererwten). Omdat er zetmeel uit de erwten in het vocht trekt, kun je het vocht met suiker, vanille en citroensap opkloppen tot een soort slagroom (dat wat weg heeft van marshmallow fluff – voor wie dat kent). In de oven kun je dit dan weer omtoveren tot schuimpjes.

VeganChallenge vrijwilliger Mirte ging de uitdaging aan! Hieronder staat haar recept. Hoewel het heerlijke schuimpjes werden hebben we dit recept niet meerdere keren gemaakt en door anderen laten testen, dus proef zeker even of de verhoudingen voor jou werken. De ‘slagroom’ zou geen sterke kikkererwten-bijsmaak moeten hebben.

Lees verder
door admin
15
okt
2014

Bladerdeegpizza

Een zeer snelle en smakelijke variant van de Italiaanse pizza die we allemaal zo goed kennen.

Lees verder
door admin