Volkoren bananenpannenkoekjes

Deze makkelijke pannenkoekjes vullen goed door de banaan en het volkorenmeel en ze smaken ook nog eens heerlijk. Met het beleg kun je steeds variëren.

< 15 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 2 kleine gespikkelde (goed rijpe) bananen
  • 190 milliliter soja- of amandelmelk
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 kleine theelepel bakpoeder
  • Olie om in de bakken (koolzaad- of zonnebloem)
  • Bereiding

    Pureer de bananen samen met de sojamelk in de blender. Voeg het meel en het bakpoeder toe.

    Heb je geen blender? Prak dan de bananen zo fijn mogelijk met een vork en klop er de rest van de ingrediënten er luchtig doorheen.

    Verhit 2 el olie per keer in een koekenpan met een dikke bodem. Laat de pan voordat je gaat bakken goed heet worden en bak 3 pannenkoekjes per keer tot je ongeveer 20 pannenkoekjes hebt. Een pannenkoekje is een sauslepel beslag.

    Tip: Lekker als topping: warm een pakje diepvries bosvruchten op met een zakje vanillesuiker!



    Menugang:
    Brunch, Lunch, Snacks
    Type:
    Pannenkoeken & Wafels
    Keuken:
    Amerikaans
    Smaak:
    Zoet
    Gelegenheid:
    High Tea
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja