Chocolademousse met slagroom
Deze chocolademousse is onweerstaanbaar lekker. Romig, zoet en erg smaakvol. Niet te herkennen als plantaardig!
Ingrediënten
- 200 gr zijden tofu
- 1 tl cacaopoeder
- 1 tl vanille-extract
- Scheutje plantaardige melk of yoghurt
- Snufje zout
- 150 gr pure chocolade
- 2 tl zoetmiddel naar keuze (agave, ahorn)
- Plantaardige slagroom
Bereiding
Doe de zijden tofu met het cacaopoeder, vanille-extract,
zoetmiddel en de plantaardige melk met het zout in een blender of keukenmachine en mix tot het volledig glad is gemengd. Smelt de pure chocola en meng deze in de keukenmachine door het tofumengsel. Proef, en voeg eventueel wat extra zoetstof toe en laat in de koelkast tot gebruik afkoelen.
Klop de plantaardige slagroom op volgens de verpakking. Serveer de chocolade mousse met een grote toef.
Tip: Ook lekker met vers fruit zoals banaan of aardbeien.
- Menugang:
- Dessert
- Keuken:
- Frans, Fusion
- Type:
- Dessert
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk