Chocolademousse met slagroom

Deze chocolademousse is onweerstaanbaar, voor zowel veganisten als niet-veganisten. Romig, zoet en erg smaakvol. Niet te herkennen als plantaardig!

< 15 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 200 gram zijden tofu*
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Scheutje plantaardige melk of yoghurt
  • Snufje zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 theelepels zoetmiddel naar keuze (agave, ahorn)
  • Alpro slagroom
  • * te koop bij de toko, natuurvoedingswinkels en op aanvraag bij de Jumbo, AH XL heeft het soms ook
  • Bereiding

    Doe de zijden tofu met het cacaopoeder, vanille-extract, zoetmiddel en de plantaardige melk met het zout in een blender of keukenmachine en mix tot het volledig glad is gemengd. Smelt de pure chocola en meng deze in de keukenmachine door het tofumengsel. Proef, en voeg eventueel wat extra zoetstof toe en laat in de koelkast tot gebruik afkoelen.

    Klop de Alpro slagroom op volgens de verpakking. Serveer de chocolade mousse met een grote toef slagroom.

    Tip: Ook lekker met vers fruit zoals banaan of aardbeien.



    Menugang:
    Dessert
    Type:
    Zuivelvervanger
    Keuken:
    Wereldkeuken
    Smaak:
    Romig, Zoet
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja