Spaghetti Bolognese

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan zonder vlees. In plaats daarvan kan je prima gebruik maken van de 100% plantaardige gehaktsoorten die in de supermarkten te vinden zijn.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui, prei en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de groenten met het plantaardige gehakt ongeveer 5 minuten. Laat de linzen uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de verpakking gaar. Voeg intussen de tomatensaus toe aan het linzen-groenten mengsel. Laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen, totdat de wortel zacht is. Snijd de basilicum, als je die gebruikt, fijn en roer door de saus.

Serveer de spaghetti met de saus.

Tip: Lekker om te bestrooien met edelgist als je dat in huis hebt. Dit recept is ook erg lekker met kleine balletjes notengehakt in plaats van plantaardig gehakt uit de supermarkt.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge