Fruitsalade met zoete sojayoghurt

Een heerlijk licht ontbijt, perfect voor een zomerse dag. De soja yoghurt zorgt ervoor dat dit vitaminerijke ontbijt goed vult.

< 15 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 500 gram sojayoghurt
  • 5 eetlepels agave of maple siroop
  • 200 gram ananas, geschild en in blokjes
  • 250 gram aardbeien, gehalveerd
  • 250 gram bosbessen
  • 1 grote banaan, in dunne plakjes
  • Sap van 1 limoen
  • Handje verse muntblaadjes
  • Bereiding

    Meng de yoghurt met de agavesiroop. In een grote schaal doe je alle fruit. Meng met limoensap, snijd de muntblaadjes fijn en voeg deze er ook aan toe. Serveer de fruitsalade met de yoghurt.

    Tip: varieer in het fruit wat je gebruikt, of neem eens citroen in plaats van limoen.



    Menugang:
    Brunch, Dessert, Lunch, Ontbijt
    Type:
    Fruitsalade, Zuivelvervanger
    Keuken:
    Wereldkeuken
    Smaak:
    Zoet
    Seizoen:
    Zomer
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja