Chai-spiced banana bread

Het recept van dit bananenbrood hebben wij gekregen van Lisa Jansen, die ook op instagram @taartenvanjansen haar heerlijke vegan baksels met de wereld deelt.

Ingrediënten

Voor het bananenbrood:

Voor het glazuur:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C, vet een cakeblik in met kokosolie of plantaardige boter. Knip een bakpapiertje op maat en bekleed het cakeblik hiermee. Prak de bananen en doe deze samen met de zonnebloemolie, plantaardige melk, azijn en agavesiroop in een grote kom. Meng het geheel even door. Weeg in een kleinere kom de bloem, het
bakpoeder en de baksoda af en voeg de kruiden, specerijen en het zout toe. Zeef de droge ingrediënten boven het natte mengsel en roer door met een spatel of een houten lepel. Giet het deeg in het bakblik en vul deze vooral niet te vol (het kan zijn dat je wat beslag overhoudt). Bak het bananenbrood 55-65 minuten af in het midden van de oven. Het bananenbrood is klaar wanneer je er een satéprikker inprikt en deze er weer schoon uitkomt. Laat het brood afkoelen.

Zet ondertussen alvast je chai thee: breng 150 ml water aan de kook en laat hier twee zakjes thee een paar minuten in trekken. Zodra het bananenbrood helemaal is afgekoeld, maak je het glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje of grote mok en voeg hier eetlepel voor eetlepel de afgekoelde thee aan toe, tot je een glazuur hebt dat makkelijk van je lepel afdruipt. Waarschijnlijk heb je niet alle thee nodig. Giet het glazuur gelijkmatig over het bananenbrood heen en laat het hard worden (om knoeien hierbij te verminderen kan je het bananenbrood op een rekje boven een stuk aluminiumfolie zetten). Geniet van een plak bananenbrood bij een kop thee of koffie, eet smakelijk!

Tip: Je kunt allerlei lekkers toevoegen aan dit basisrecept, meng bijvoorbeeld stukjes noot, chocolade
of rozijnen door het deeg net voordat je het beslag in het cakeblik stort.