Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
6
8
6

Mango-kokos-havermout

Havermout is het ideale ontbijt om lekker mee te variëren, zoals dit recept ook bewijst. De mango en kokosmelk maken het een tropisch gerecht, lekker kruidig door de kaneel en kardemom. Een heerlijk begin van de dag!

< 15 minuten     2-Persoons
Menugang:
Ontbijt
Type:
Cereal
Keuken:
Fusion
Smaak:
Kruidig, Romig, Zoet
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk
  • 100 milliliter water
  • 100 gram havermout
  • Vruchtvlees van 1 mango
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel kardemom
  • Paar eetlepels kokosrasp
  • Bereiding

    Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de havermout toe en laat 3 minuten koken. Snijd ondertussen de mango in blokjes en voeg deze aan de havermout toe. Roer op het einde de kaneel, kardemom en kokosrasp erdoor.

    Tip: lekker met wat fijngesneden verse munt.