Waar denk je aan bij Calcium?
Waar haal jij je eiwitten vandaan?
Waar denk je aan bij calcium? Melk  misschien? En waar denk je aan bij eiwitten? Misschien aan kwark, eieren of vlees? Waar denk je aan bij Omega 3 vetten? Laat me raden…. Vette vis! Het is in onze cultuur heel gebruikelijk om voedingsstoffen te linken aan bepaalde middelen.  Want hoe kom je toch aan eiwitten als je geen ei eet? 
 
Wanneer je plantaardig gaat eten krijg je net zo veel en vaak meer dan genoeg van alle gezonde eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamine en mineralen binnen maar dan simpelweg van een andere bron. Eiwitten haal jij nu uit een goede portie bonen, volkoren granen of lekkere vleesvervangers. Het fijne is ook nog eens dat dit niet komt met een sausje cholesterol, verzadigd vet, milieuproblematiek en dierenleed. Goeie deal toch??
 
Plantaardig eten biedt precies hetzelfde aan, maar dan in een ander jasje. Je moet als beginnende vegan alleen wel weten welk jasje je precies moet pakken! In deze nieuwsbrief lees je daar meer over. Kijk ook eens op de VeganWiki voor alle specifieke details. Handig om een keer door te nemen!
Ga naar VeganWiki →
Wat eten we vandaag (of morgen) ?
Als het goed is heb je al heel wat recepten geprobeerd. Maar we zijn nog niet eens begonnen! Wat dacht je van het volgende?

Yofu met Cruesli
 
 
Nog meer lekkers uitproberen? Kijk dan eens verder bij de recepteninspiratie.
Ik wil meer zien →
Insert alt text here
Wie zijn deze toffe vegans?
Het is tijd om deze dames eens te ontmoeten. Want ze hebben heel wat te vertellen en te laten zien over de vegan levensstijl! Nieuwsgierig?
Kijk hier! →
Leesvoer voor vandaag
Hoe kom ik aan mijn eiwitten?
Een vraag van veel mensen blijft, hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel weten welke producten je dan moet eten. Vandaag hebben we het over peulvruchten. Bonen, erwten en linzen, ze tellen allemaal mee. We geven je meteen wat tips om ze lekker te bereiden!
Lees meer →
Gezondheidsvoordelen plantaardig eten

Plantaardig eten hoeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhyraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt. 

Lees meer →
“Hey Joyce, mis je kaas niet enorm nu je vegan bent?!”
Ik kan vrij kort en bondig antwoorden; Ja, ik mis kaas. Ook ik was iemand die altijd riep; “Ik kan nooit vegan gaan, dan ga ik kaas missen” – maar toch nam ik de stap om vegan te gaan. Of het kaas-gemis ooit minder gaat worden kan ik niet met zekerheid zeggen.
Lees Meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser