Snacktip: eiwitrijk

Als veganist is het geen probleem om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Toch kun je als vegan sporter een grote behoefte hebben aan wat extra eiwitrijke snacks. Wat dacht je bijvoorbeeld van geroosterde kikkererwten en sojabonen? Niet alleen lekker als snack, maar ook handig als borrelhapje. Als je liever pure eiwitten binnenkrijgt, dan kun je ook aan de vegan eiwitshakes. Er zijn verschillende varianten, gemaakt van soja, hennep, bruine rijst of erwtenproteïne. De smaak is vaak niet fantastisch, maar als je er een shake van maakt met wat banaan er doorheen, wordt het bijna een romige milkshake.

(Eiwitshakes zijn trouwens absoluut niet noodzakelijk in een vegan dieet, maar zijn - zeker voor sporters - een makkelijke manier om net wat extra eiwitten binnen te krijgen. )

Inspiratie voor woensdag 26 april

Brunch: Yofu met noten en vruchten muesli
Snack: Linzensalade met knolselderij
Diner: Gado gado

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.
Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 25 april
Variatie in eiwitbronnen: soja

Een vraag van veel mensen blijft: hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet de producten wel even leren kennen. Daarom introduceren wij de lekkerste en gezondste eiwitbronnen: het krachtvoer uit de plantaardige keuken. Vandaag is soja aan de beurt, misschien wel de bekendste plantaardige eiwitbron.

Lees meer →
VIDEO: Zijn sojaproducten ongezond?
Om de een of andere reden heeft soja een slechte reputatie gekregen. Het zou ongezond zijn en daardoor soms de reden is dat mensen geen vega(n) willen worden. Maya legt je uit of soja echt zo ongezond is (hint: nee!) en ook hoe je veganistisch kunt leven zonder soja. 
Naar de video →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar
28 & 29 april: Kickstart je dag! Ontbijten doe je zo @ (omgeving) Den Bosch
29 april: Italian Raw Vegan Brunch @ Den Haag© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram