Let's talk about soja

Een veel gebruikt product
Sojaburgers, sojasteaks, sojaballetjes, sojamelk, sojayoghurt… Soja zit in veel veganistische producten. Vandaag bespreken we in de nieuwsbriefartikelen twee belangrijke aspecten: is soja goed voor je en is zoja goed voor het milieu?

Is soja gezond?
We verklappen alvast een geheimpje: je kunt prima soja eten. Toch krijgen wij er nog af en toe vragen over. Lees zodoende gerust de onderstaande artikelen om jezelf te informeren.

Heb je trek gekregen van het lezen? Kijk dan eens naar onze tofu guide. Het lekker bereiden van tofu is namelijk helemaal niet moeilijk. Heb je eerder zin in iets zonder soja, blader dan gerust nog eens door alle recepten.

Wat een informatie, hè! Morgen vatten we deze milieuweek overzichtelijk samen. En dan ben je al op driekwart van de VeganChallenge!

 
 
Recepten
 
Zwarte Rijst met Melk en Mango
Ontbijt
Gevulde 'ei' aardappels
Lunch
Preirisotto
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Soja deel 1: Soja en gezondheid
Enzymremmers, teveel hormonen en zelfs man boobs?! Tientallen verhalen over de ongezonde aspecten van soja doen de ronde. Elise heeft het uitgezocht en vertelt in haar blog waarom het eten van soja helemaal niet ongezond blijkt te zijn.
 
lees meer
 
 
Soja deel 2: Soja & het milieu
Als je eenmaal begint te lezen over wat de impact is van soja op het milieu, dan begint het je vast en zeker te duizelen. In dit blog legt Elise uit waar soja wordt verbouwd, waarom en hoe jij op een goede manier lekker soja kunt eten.
 
lees meer
 
 
Een vegan baaldaggie
Het leven als vegan lijkt complexer dan dat van een vegetariër of omnivoor. En dat zorgt bij Sabine soms voor een flinke baaldag. In dit blog vertelt zij over haar vegan-struggles.. met de conclusie: “Hoe lastig het soms ook is, ik houd vol.”
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser