Tip van de dag: kan sporen van ... bevatten
 
Tegenwoordig zijn producenten verplicht uitgebreide allergie informatie op hun verpakking te zitten. Soms zie je ook staan 'kan sporen van melk of ei' bevatten, terwijl dit niet bij de ingrediënten staat. Dit betekent dat er kans is op kruisbesmetting omdat er in dezelfde fabriek ook melk of ei verwerkt wordt. Mensen met een heftige allergie kunnen dit product beter laten staan. Als er verder niks dierlijks vermeld staat in de ingrediëntenlijst, zullen de meeste vegans dit gewoon eten. Deze waarschuwing is een manier voor de producent om zich in te dekken, maar in principe kun je ervan uitgaan dat er geen melk of ei in jouw product terecht is gekomen. 
Inspiratie voor dinsdag 11 april

Ontbijt: Framboos-banaan-avocado smoothie
Lunch: Broodje tomatentapenade met spinazie en alfalfa
Diner: Bami met tofureepjes en wokgroente

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 10 april
Leuke Nederlandse vegan bloggers
De blogs over veganisme schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is maar goed ook, want er kan nooit genoeg geschreven worden over hoe leuk, lekker en makkelijk veganisme eigenlijk is. Als je door het bomen het bos niet meer ziet, helpen wij je vandaag een handje op weg. Wij delen namelijk een aantal leuke Nederlandse vegan bloggers, zodat jij weer met een flinke dosis vegan inspiratie je dag kunt beginnen (of eindigen).
 
Lees meer →
Vegan supermarkt: vleesvervangers
Aardappels, groente en vlees, oftewel AVG: het typische Nederlandse avondeten. Ook als veganist kan je gewoon blijven genieten van een AVG, maar met de V van vleesvervanger. Inmiddels wordt het aanbod voor lekkere en kant-en-klare veganistische eiwitbronnen in de supermarkt wordt steeds groter, waardoor het als veganist alleen maar makkelijker wordt. Vrijwilliger Desiree (die ook blogt op Aandachtige Blog) deelt vandaag haar favorieten.
 
Lees meer →
Eetdagboek: Astrid
'Wat eet je dan nog wel?' is een vraag die je deze maand misschien vaak hoort. Als mensen horen wat je niet meer eet als veganist, lijkt het soms alsof er niets overblijft. Dat je nog steeds lekker en gevarieerd kan eten, bewijzen de recepten van de VeganChallenge. Er is keuze genoeg! Alleen hoe combineer je dat en wat eet je tussendoor? Receptencoördinator Astrid verteld hoe haar dagmenu eruit ziet.  
 
Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
13 april: Vegan etentje bij Falafel masters @ Eindhoven
15 april: Veni vini vici wijnproeverij @ Utrecht  
17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram