Mythe 3: Vegan eten is veel te moeilijk

Of het aanhouden van een vegan dieet moeilijk is, dat weet jij nu zelf ook.

Dit verschilt per persoon. De ene persoon gaat zo ineens over naar een vegan dieet en de ander vindt het ontzettend moeilijk. Waar dit aan ligt, is moeilijk de vinger op te leggen. Dit kan zijn door familieomstandigheden, door praktische moeilijkheden, de middelen, informatiebronnen, achtergrond van de persoon, het kan van alles zijn.

Het is an sich niet moeilijk. Het komt erop neer dat je het ene laat liggen en vervangt door het andere. Maar het is wel een proces waar je een paar dagen/ weken doorheen moet zodat je een gewoonte verandering hebt. En gewoontes veranderen kan de ene nou eenmaal sneller dan de andere. 

Insert alt text here
WINACTIE!!
Charly's All is Fair zijn lekkere biologische en plantaardige kaasvervangers voor bij de borrel of in gerechten. Elke smaak wordt met de hand en met liefde bereid. Speciaal voor de VeganChallenge verloot Charly's 2 plankjes onder de deelnemers.

Welke kaaskoppen kunnen wel een kaasplankje gebruiken??
Doe Mee! →
Insert alt text here
Zin om de VeganChallenge op een feestelijke manier af te sluiten? Kom dan naar één van de eetlocaties in jouw buurt voor een heerlijk slotdiner! Ontmoet andere vegans en deel je ervaring van de afgelopen weken. 

Hopelijk zien we je daar! 
Ga naar het overzicht →
Recept inspiratie
Op naar het weekmenu!→
Leesvoer voor vandaag
VoedingsABC: ijzer

Als je mensen vertelt dat je veganistisch eet, en de eerste vraag is niet waar je je eiwit vandaan haalt, dan is het meestal wel ‘maar krijg je wel genoeg ijzer binnen?’. Grappig genoeg bevat een geheel plantaardig voedingspatroon vaak juist meer ijzer dan een vegetarisch dieet met zuivel en ei. Een ijzertekort komt onder veganisten minder vaak voor dan bij vegetariërs, omdat zuivel de opname van ijzer remt.

Lees meer →
Milieuvoordelen van plantaardig eten: CO2

Dat dierlijke producten ten koste gaan van de belangen van dieren lijkt voor zich te spreken, maar wist je dat de veehouderij ook één van de meest vervuilende industrieën is?

Lees meer→
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram