Insert alt text here
Proeven, proeven, proeven!
Of je nu vaker een vegan dag wilt inlassen of standaard vegan eet, het is altijd leuk om nieuwe producten te proberen! Wij mogen een goed gevuld pakket weggeven met verschillende vegan producten van o.a. Upton’s Naturals en Protein Balls. Ga naar de post op Facebook of Instagram en doe mee met de win-actie! Zo kom je de VeganChallenge wel door!
Win dit pakket! →

Er zijn niet alleen mythes over eiwitten en vetten, maar ook over koolhydraten. De afgelopen jaren zijn die behoorlijk negatief in het nieuws geweest. Ze maken je per definitie dik, ongezond en zijn slecht voor je algehele vertering, maar dat klopt niet.

Net als vetten en eiwitten zijn koolhydraten een heel belangrijk onderdeel van je voeding.

Wanneer je plantaardig gaat eten zul je veel van de gezonde variant binnen krijgen. Dit zijn de koolhydraten die langzaam verteren en die jou de hele dag helpen met het behouden van je energie. Daarnaast is het zo nu en dan helemaal niet erg om wat geraffineerde suikers te consumeren. Echter, het is een product dat vrij weinig oplevert voor je lichaam maar wel veel calorieën bevat. Je moet er dus niet te veel van eten.

Dus… Eet veel van de goede dingen die een plantaardig dieet te bieden heeft! Groente, fruit, peulvruchten, volkoren granen, noten, zaden, kruiden maar ook zo nu en dan heerlijk snoepgoed en baksels. Als je dit doet, is de kans het grootst dat je van alle drie de voedingselementen (vetten, eiwitten, koolhydraten) precies genoeg binnen krijgt en heb je de minste kans op tekorten.

Maar hoe zit het eigenlijk met de vitamines en mineralen? Daar gaan we morgen mee verder!

Recepten!
Wat is er nog meer? →
Leesvoer voor 9 April
VeganChallenge ervaring: Tomas
Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de VeganChallenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Tomas deed in oktober 2015 mee en deelt vandaag zijn ervaringen.
Lees meer →
Vegan in sociale situaties: bij iemand eten
Vegan eten is meestal heel makkelijk, totdat je in bepaalde sociale situaties komt. Geen zorgen, want hier hebben veel beginnende vegans moeite mee. Daarom gaan we jou tips om die situaties zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je nog bij andere mensen kunt gaan eten, zonder dat je dierlijke producten hoeft te eten of alleen maar blaadjes sla krijgt?
Lees meer →
Zijn veganisten extreem of hypocriet?

Wie eet er nou geen eieren? En geen kaas? En dan eet je dat niet, maar je rijdt wel auto. En stapt zo nu en dan onder de douche. Wie is er nou hypocriet? En wie verwacht er nou het extreme? Maya legt het uit. 

Kijk het filmpje →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram