Zwarteolijvenhummus
Deze hummus krijgt door de olijven weer een heel andere smaak dan onze hummus met gegrilde paprika . Hou je niet zo van olijven? Probeer hem dan eens te maken met zongedroogde tomaten!
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 1 teentje knoflook
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 15 zwarte olijven, plus 2 eetlepels vocht van de olijven
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel tahin (hoeft niet per se, maar hoort wel in een traditionele hummus)
- 50 milliliter olijfolie, of meer indien nodig
Bereiding
Doe de knoflook in de keukenmachine en pureer. Voeg de kikkererwten toe en maal tot een fijne massa. Voeg het vocht van de olijven, citroensap, tahin en zout toe en pureer. Giet voorzichtig de olijfolie erbij (liefst terwijl je pureert) tot het een lekkere smeuïge structuur heeft. Voeg tenslotte de olijven toe en maal alles heel kort, zodat er nog wel wat grovere stukjes olijf in zitten.
Serveer op je favoriete
vegan brood!
Tip: Door deze hummus met lijnzaadolie te maken in plaats van olijfolie voeg je extra gezonde omega 3-vetzuren toe.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Mediterraan
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk