Nog 124 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
2
2

Wafels

Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig. Heb je dit niet? Dan kun je dit recept gebruiken als pannenkoekenrecept.

< 15 minuten     4-Persoons
Menugang:
Brunch, Gebak, Lunch, Ontbijt
Type:
Pannenkoeken & Wafels
Keuken:
Belgisch
Smaak:
Zoet
Gelegenheid:
Verjaardag
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 300 milliliter rijstmelk
  • 1 eetlepel (appelcider)azijn
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel vanille extract
  • Poedersuiker, agavesiroop, vers fruit
  • Bereiding

    Verhit het wafelijzer.

    Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer goed door. Doe wat olie op het wafelijzer (met een spray is ideaal, of gebruik een kwastje). Vul het wafelijzer voor ongeveer 2/3e met beslag en bak tot de wafels aan beide kanten bruin zijn. Het ligt aan het wafelijzer hoe lang dit duurt, meestal tussen de 5 en 10 minuten.

    Serveer de wafels met poedersuiker, agavesiroop en vers fruit.

    Tip: Heerlijk met opgeklopte slagroom erbij! Je vindt tegenwoordig van het merk Alpro slagroom bij de grotere supermarkten. Of kijk eens bij de biologische winkel voor slagroom van het merk Soyatoo.