Tomaten-linzensoep
Deze goedgevulde maaltijdsoep zit boordevol groenten en linzen en maakt een volwaardig avondmaal.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 prei, in ringen
- 3 paprika’s, in reepjes of blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 1 liter groentebouillon
- 2 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
Bereiding
Verhit de
olie in een soeppan en bak de prei hierin zo’n 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog zo’n 5 minuten. Pers de knoflook er boven uit en bak 1 minuut mee. Voeg sojasaus en Italiaanse kruiden toe, bak nog 1 minuut.
Doe tenslotte de tomaat, bouillon en linzen erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes borrelen.
Tip: Serveer de soep eventueel met een vers afgebakken broodje.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk