Vegan eiersalade
Deze tofu-‘eier’salade lijkt verdacht veel op de originele ‘eier’salade, dat je je bijna gaat afvragen of er niet toch iets mis is gegaan in de keuken. Niks is minder waar, je maakt deze eiersalade gewoon lekker met tofu!
Ingrediënten
- 125 gram stevige tofu, goed uitgeknepen
- 2 eetlepels veganaise
- 1/2 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel bieslook
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- Toastjes of crackertjes
- Verse bieslook
Bereiding
Stoom de tofu eerst 10 minuten, zodat deze extra stevig wordt.
Verkruimel de
tofu boven een kom. Voeg alle overige ingrediënten door en roer goed door met een vork, prak het nog een beetje fijn.
Je kunt de salade het beste een uurtje laten staan, zodat de smaken goed intrekken.
Serveer op toastjes met wat verse bieslook.
Tip: dit recept wordt het lekkerst als je zwart zout (kala namak) gebruikt, dat geeft het een echte eismaak! Je vindt dit bij toko’s en vegan webshops.
- Menugang:
- Ontbijt, Tussendoor
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Fusion, Hollands
- Type:
- Eivervanger, Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Pasen
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk