Suikervrij bananenbrood

Dit recept komt van Desiree en kun je ook op haar blog bekijken: http://www.aandachtigeblog.nl/recept-het-allerlekkerste-bananenbrood-ever-suikervrij/

Suikervrij bananenbrood

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 190 graden Celsius.

Prak 2,5 banaan met een vork. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en voeg ze bij de geprakte banaan in een grote kom.

Voeg ook de cacaopoeder, kaneel en pindakaas toe en roer totdat er een homogene massa is ontstaan. (Let op! Dit mengsel is echt súper lekker, dus probeer niet alles op te eten voordat het in je bakvorm belandt).

Voeg de havervlokken en tarwemeel toe aan het bananenmengsel en roer alles goed door. Voeg ongeveer 100 ml plantaardige melk toe, zodat het geheel beter door te roeren is. Afhankelijk van hoe groot je bananen zijn, moet je iets meer of minder vocht toevoegen.

Als laatste voeg je baking soda toe aan het geheel. Activeer dit met iets zuurs, zoals citroensap of een beetje azijn.

Schep het mengsel over in een broodvorm (voor het echte ‘broodgevoel’) of in welke andere taart- of cakevorm dan ook. Snij de laatste halve banaan in plakjes en leg deze op de bovenkant van je bananenbrood. Eventueel kun je het geheel afmaken door twee eetlepels geraspte kokos eroverheen te strooien.

Zet je bananenbrood 40 minuten in de oven. De binnenkant moet na 40 minuten droog zijn. Is dat niet het geval, dan moet het geheel nog wat langer in de oven.

Tips: