Spaghetti Bolognese
Een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan met plantaardig gehakt en linzen!
Ingrediënten
- 300 gr (volkoren) spaghetti
- 1 blik bruine linzen (à 400 gr)
- 1 pakje plantaardig gehakt
- 1 pot (à 400 gr) tomaten-pastasaus met kruiden
- 1 winterwortel
- 1 flinke prei
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel : een handje verse basilicum
Bereiding
Snijd de ui, prei en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de groenten met het plantaardige gehakt ongeveer 5 minuten. Laat de linzen uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de verpakking gaar. Voeg intussen de tomatensaus toe aan het linzen-groenten mengsel. Laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen, totdat de wortel zacht is. Snijd de basilicum, als je die gebruikt, fijn en roer door de saus.
Serveer de spaghetti met de saus.
Twist
Wil je wat meer variatie in groente en kleur? Vul de maaltijd aan met een groente naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, doperwten of paprika) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten. Dit recept is ook erg lekker met kleine balletjes
notengehakt in plaats van plantaardig gehakt uit de supermarkt. Ook heerlijk bij dit recept is om het te bestrooien met vegan
parmezaanse kaas!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pasta
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk