Rucola stamppotje met gemarineerde tofu

Het marineren van de tofu duurt even, maar je kan ondertussen wel lekker op de bank zitten en iets drinken. Of je zet de tofu ’s ochtends alvast in de marinade, dan hoef je hem ’s avonds alleen nog maar op te bakken!

Rucola stamppotje met gemarineerde tofu

Ingrediënten

Bereiding

Het is belangrijk om zoveel mogelijk vocht uit de tofu te persen: hoe meer vocht eruit komt, des te meer marinade hij straks opneemt. Het beste is om de tofu in een (schone!) theedoek te wikkelen, hierop een snijplank te leggen en dan 2 dikke boeken of een paar blikken bonen erop te zetten. Laat de tofu zo minimaal een half uur uitlekken. Vervolgens snijd je de tofu in blokjes.

Roer de groentebouillon, balsamico azijn, sojasaus en tijm door elkaar, pers de knoflook erboven uit. Leg de tofu blokjes in een diepe schaal of diep bord, giet dan de marinade erop. Laat de tofu een uur marineren, liefst schep je het halverwege even door.

Snij de champignons in kwarten. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de tofu blokjes met de champignons in ongeveer 10-15 minuten aan alle kanten bruin.

Kook de aardappels in 20 minuten gaar en giet ze af. Stamp ze tot puree en schenk de melk erbij, zodat het een smeuïge puree wordt. Zet de pan weer op het vuur en voeg handje bij handje de rucola toe, zodat deze mee verwarmt.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Twist


Dit gerecht bevat weinig groente. Eet dit stamppotje met een frisse salade of rooster wat groente in de oven. Voor het gemak kun je ook tofu kopen waar al een smaakje aan zit, dat scheelt weer wat werk.