Pompoenstoofpot met tofu-reepjes en rijst

Een lekkere winterse stoofpot, met frisse sperziebonen. In de winter komen verse sperziebonen meestal van ver, vaak uit Kenia of andere Afrikaanse landen. Daarom raden we aan om diepvries boontjes te gebruiken in dit recept.

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine pompoen van ongeveer 600 gram
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in smalle partjes
  • 1 bakje (à 180 gram) tofu roerbakreepjes pittig gekruid
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 250 gram sperziebonen (diepvries)
  • 75 milliliter ketjap manis
  • Bereiding

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water, bewaar 75 milliliter van het kookwater).

    Snijd de pompoen doormidden, verwijder zaden en draden. Snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes. Verhit in een ruime pan de olie en bak hierin de stukken pompoen al omscheppend 5 minuten. Voeg de ui, de tofureepjes en de cashewnoten toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de ketjap manis en 75 milliliter van het kookwater van de rijst toe aan de pompoen en stoof het gerecht nog 15 minuten met deksel op de pan. Tijdens de laatste 5 minuten doe je de sperziebonen erbij. Serveer met de rijst

    Tip:



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Roerbakschotel, Stoofpot
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Supermarktvriendelijk:
    Ja