Lentesoep

Deze soep is een ode aan de seizoensgroente van de lente. Fiets eens langs je lokale groente- of landwinkel en grote kans dat je daar meteen alles vindt wat je voor dit recept nodig hebt. Laat nou ook mooi meegenomen zijn dat je hiermee je lokale ondernemers steunt die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Lentesoep

Ingrediënten

Bereiding

Als je verse tuinbonen hebt: Dubbeldop de tuinbonen, zodat je alleen het donkergroene binnenkantje hebt. Sla deze stap over als je tuinbonen uit blik of uit de vriezer hebt. Zet de tuinbonen vervolgens opzij totdat je ze nodig hebt.

Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui hierin vijf minuten.

Maak de wortels en prei schoon, snijd de wortel in schijfjes en de prei in ringetjes. Voeg dit toe aan de ui en bak mee voor een paar minuten.

Snijd de aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm en voeg toe. Giet meteen de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten.

Schil en snijd de asperges in stukken van ongeveer 2 cm. Het onderste stukje van de asperge is vaak wat houterig: snijd dit eraf.

Als de soep 10 minuten geprutteld heeft, voeg dan de asperges en tuinbonen toe en laat nog 5 tot 7 minuten koken totdat de asperges gaar zijn.

Serveer meteen. Lekker met brood erbij!

Tip: Hergebruik het asperge ‘afval’! De schillen en onderkantjes van je asperges leg je in een pan met ruim een liter koud water. Laat het een nachtje staan en je hebt een heerlijke basis voor aspergesoep!