Kiwi-appelsalade
Op een zomerse dag heb je niet altijd zin in een zwaar ontbijt. Probeer eens te ontbijten met fruit & noten! Als je merkt dat dit je niet genoeg vult, kun je wat meer noten toevoegen of er een glas amandelmelk bij drinken. Of wat dacht je van een heerlijke soja latte erbij?
Ingrediënten
- 6 kiwi's, geschild en in plakjes
- 3 friszure appels, geschild
- 4 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels agavesiroop
- 50 gram walnoten, grof gehakt
Bereiding
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd in dunne plakken. Verdeel de kiwi en appel over een schaal. Meng de olie met het sap en de
agave en besprenkel het fruit ermee. Bestrooi de salade met walnoten.
Tip: In plaats van walnoten kun je ook amandelschaafsel nemen, dit is het lekkerst als je het kort roostert van te voren.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- —
- Type:
- Fruitsalade
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk