Italiaanse groente uit de oven met een oosters tintje

Een verrassend lekkere combinatie van italiaanse groente en oosterse kruiden. Makkelijk te maken, mooi te serveren en heerlijk om te eten!

Italiaanse groente uit de oven met een oosters tintje

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de cherrytomaatjes en doe ze in een ovenschaal. Was de courgette en snijd deze in plakken van ongeveer 1cm en daarna in 4. Snijd de rode uien in grove stukken. Snijd 1 paprika in grove stukken, doe de gesneden groente bij de cherrytomaatjes in de ovenschaal. Giet wat olijfolie, de balsamico azijn, de sumak en de tijm over de groente en hussel.

Pel de knoflook teen en leg hem in zijn geheel onderin de ovenschaal (onthoud waar je hem gestopt hebt, je moet hem nog kunnen vinden!). Snijd de overige paprika in 4 stukken en leg deze bovenop de andere groente.

Zet de ovenschaal ongeveer een half uur in de oven.

Zet een pan met water op en kook de dupuis linzen volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de sneetjes brood in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes brood.  (Als deze gaan aanbranden zet je je warmtebron even uit).

Na een half uur haal je de ovenschaal uit de oven. Doe de 4 grote stukken paprika en de knoflookteen in een hakmolentje of gebruik een staafmixer samen met het sap van een halve citroen en wat munt. Hussel de overgebleven groente en zet deze weer minimaal een kwartier terug in de oven. Mix de paprika, munt, citroen en knoflook tot een glad sausje. Doe dit sausje bij de gebakken broodstukjes in de koekenpan. Roer goed tot alle broodstukjes rood gekleurd zijn. De broodstukjes worden nu weer zacht door de saus.

Leg wat rucola op een bord. Schep hier overheen wat linzen en de groente uit de oven. Strooi tot slot de broodstukjes erover heen. Garneer nog met een blaadje basilicum.