Havermoutpap met cashewglazuur

Dit is een variatie op de standaard havermout en echt heerlijk. De topping maakt het een feestje om te eten. Ook niet havermout fans zullen hiervan smullen!

Havermoutpap met cashewglazuur

Ingrediënten

2 eetlepels cashewpasta, of:

Bereiding

Doe de havermout, water en sojamelk in de pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe doorroert. Havermout is ook in de magnetron te bereiden. Voeg de ingrediënten samen in een kom en zet het voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Houd hierbij goed in de gaten of de pap niet overkookt. Laat de pap bij de magnetronbereiding ook 5 minuten staan, om het te laten indikken.

Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Als je geen kant-en-klare cashewpasta kon vinden, doe je de cashewnoten met het water in een blender of keukenmachine en blend je er een gladde pasta van. Mix in een kommetje de cashewpasta met de gehakte chocolade en de poedersuiker. Voeg eventueel een eetlepel warm water toe om het geheel goed te kunnen mengen. Giet over de bereidde havermout en garneer met extra stukjes chocolade.

Tip: In natuurvoedingswinkels vind je veel verschillende soorten notenpasta’s. Probeer die ook eens!