Griesmeelpap met rodebessensap

Deze oer-Hollandse griesmeelpap is heerlijk als ontbijt, maar kan ook goed dienen als dessert.

< 15 minuten     1-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 250 milliliter sojamelk, of andere plantaardige melk
  • 15 gram griesmeel
  • ½ theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel lichte basterdsuiker of agavesiroop (of naar smaak)
  • bessensap naar smaak
  • Bereiding

    Breng de sojamelk in een steelpannetje aan de kook. Voeg de griesmeel toe terwijl je met een garde roert. Kook de pap enkele minuten door, en roer af en toe. Voeg vanille extract en basterdsuiker of agavesiroop toe en kook nog eventjes mee. Doe de pap in een kom en giet het bessensap erop.

    Tip: Lekker met verse (of diepvries) bessen. Je kunt het vanille extract ook vervangen door amandelaroma.



    Menugang:
    Dessert, Ontbijt
    Type:
    Cereal
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Zoet
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja