Gegrilde paprika’s met risotto vulling

Dit feestelijke recept is ideaal als je nog een kliekje risotto hebt. Als je gisteren geen risotto hebt gegeten is het wat meer werk, maar zeker de moeite waard! Je kunt bijvoorbeeld rode paprika’s vullen met de risotto van Lisette Kreischer of groene paprika’s vullen met onze rode bietenrisotto.

De paprika’s kun je in de oven grillen, maar ze zijn ook erg lekker op de barbecue!

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s (of andere kleuren)
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op grillstand, of bereid de barbecue voor.

    Zet de paprika’s neer (snij de onderkant recht als ze niet blijven staan) en snij de bovenkant eraf, zodat je die als een dekseltje kunt optillen. Verwijder de pitten en zaadlijsten. Vul de paprika’s met risotto en bestrooi met de pijnboompitten. Gril de paprika’s 10 minuten.

    Tip: Vul aubergines met deze risotto. Snij ze in de lengte doormidden en hol ze uit, tot 1 centimeter van de rand. Het vruchtvlees kun je nog met de risotto laten meegaren. Vul de aubergine-schuitje met risotto en bestrooi met pijnboompitten.



    Menugang:
    Bijgerecht, Hoofdgerecht
    Type:
    Groentegerecht, Rijstgerecht
    Keuken:
    Italiaans
    Smaak:
    Hartig
    Seizoen:
    Zomer
    Gelegenheid:
    BBQ
    Moeilijkheidsgraad:
    Uitdaging
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja