Fruitsalade met zoete sojayoghurt
Een heerlijk licht gerecht, perfect voor een zomerse dag!
Ingrediënten
- 200 gram ananas
- 1 grote banaan
- 250 gram aardbeien
- Handje verse muntblaadjes
- 250 gram bosbessen
- Sap van 1 limoen
- 500 gram sojayoghurt
- 5 eetlepels agave- of esdoornsiroop
Bereiding
Maak eerst het fruit klaar: schil de ananas en snijd hem in blokjes, snijd de banaan in plakjes en halveer de aardbeien. Snijd of knip ook de muntblaadjes fijn. Doe al het fruit samen met de munt en het limoensap in een grote schaal en meng het door elkaar. Meng dan de yoghurt met de
agavesiroop en serveer dit bij de fruitsalade.
Tip: Je kan naar hartenlust variëren met het fruit dat je gebruikt, experimenteer en kijk welke combinaties jij het lekkerste vind!
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch, Dessert
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Dessert, Fruitsalade
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk