Broodje paddenstoelenragout

Met dit recept maak je een heerlijk warm broodje met een romige paddenstoelen ragout. In de supermarkt zijn verschillende plantaardige afbakbroodjes te koop. Met ciabatta zit je bijna altijd goed, net als met biologische pistoletjes en pitabroodjes. Bekijk op je gemak de verschillende verpakkingen!

Broodje paddenstoelenragout

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de oven voor en bak de afbakbroodjes volgens de verpakking af.

Verhit 100 milliliter vloeibare margarine en voeg dan de bloem toe. Roer goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren. Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe. Breng zachtjes aan de kook.

Snijd de ui en paddenstoelen fijn. Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak een kleine 10 minuten. Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout-basis.

Serveer de ragout op de broodjes met de sla.

Tip: Je kunt deze ragout ook maken met andere plantaardige room, zoals rijstroom. Bij de biologische winkel vind je nog meer soorten zoals haver- en amandelroom.