Bananenbrownies

Deze variatie op de klassieke brownie heeft een heerlijk bananenlaagje dat heel goed bij de rijke chocoladesmaak eronder past.

Ingrediënten

Browniemix:

Bananenlaagje:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Smelt de chocolade au bain Marie (in een kom, boven een pan met zacht kokend water) en laat wat afkoelen. Je kunt de chocolade ook op een lage stand in de magnetron smelten (hou het dan wel goed in de gaten).

Mix de gesmolten chocolade, bananen, olie, suiker en vanille extract in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen. Voeg al mixend het bananenmengsel bij het bloem mengsel.

Maak het bananenlaagje door alle ingrediënten samen te mixen.

Vet een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter in en giet hier het browniebeslag in. Verdeel de mix voor het bananenlaagje over de bovenkant. Bak voor 30 minuten.

Tip: Ook lekker om noten, bijvoorbeeld walnoten, door de browniemix te doen.