Bananenbrownies

Deze variatie op de klassieke brownie heeft een heerlijk bananenlaagje dat heel goed bij de rijke chocoladesmaak eronder past.

30-60 minuten     
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • Browniemix:
  • 120 gram chocolade
  • 3 kleine of 2 grote bananen
  • 80 milliliter olie
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • Bananenlaagje:
  • 3 kleine of 2 grote bananen
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 milliliter sojamelk
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 ºC.

    Smelt de chocolade au bain Marie (in een kom, boven een pan met zacht kokend water) en laat wat afkoelen. Je kunt de chocolade ook op een lage stand in de magnetron smelten (hou het dan wel goed in de gaten).

    Mix de gesmolten chocolade, bananen, olie, suiker en vanille extract in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg in een andere kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout samen. Voeg al mixend het bananenmengsel bij het bloem mengsel.

    Maak het bananenlaagje door alle ingrediënten samen te mixen.

    Vet een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter in en giet hier het browniebeslag in. Verdeel de mix voor het bananenlaagje over de bovenkant. Bak voor 30 minuten.

    Tip: Ook lekker om noten, bijvoorbeeld walnoten, door de browniemix te doen.



    Menugang:
    Dessert, Gebak
    Type:
    Cake
    Keuken:
    Amerikaans
    Smaak:
    Zoet
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Notenvrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja