11
jul
2022

Albondigas

Albondigas

In Spanje zijn albondigas een bekende tapa. Dit recept is hierop geïnspireerd. Je kunt dit gerecht als hapje opdienen, bijvoorbeeld bij een buffet. Met wat rijst ernaast heb je een volledige maaltijd.

Lees verder
door Leonie Krijger
28
jun
2022

vegan poké bowl met pompoen

De poké bowl heeft nog niet zo lang geleden zijn intrede gemaakt als gerecht, maar is inmiddels niet meer weg te denken. Het is niet alleen een hip gerecht, maar ook een die simpel te maken is en makkelijk om mee te variëren omdat je rijst als basis gebruikt. In de winter kun je gaan voor pompoen, zoals in dit recept. Is het hartje zomer? Vervang dan de pompoen eens voor zoete aardappel of stukken mango bijvoorbeeld!

Lees verder
door Henrieke Boer
28
jun
2022

parelcouscous met vegan zalm

Voor dit recept gebruiken we de plantaardige zalmfilet van Vivera. In combinatie met de romige, risotto achtige parelcouscous en de zelfgemaakte ravigottesaus is deze vegan zalm een feestje om te eten.

Lees verder
door Henrieke Boer
28
jun
2022

vegan boterkoek

Dit banketbakkersrecept zonder poespas geeft een heerlijke vegan boterkoek zoals je hem van vroeger kent! Het is daarnaast ook nog een simpel recept, dat bijna niet mis kan gaan. Succes gegarandeerd dus.

Lees verder
door Henrieke Boer
22
jun
2022

Spinazie quesadillas

Spinazie quesedillas

Deze spinazie quesadillas zijn een heerlijk vegan alternatief voor dit Mexicaanse gerecht. Hoewel een ‘echte’ quesadilla kaas (queso) hoort te bevatten, zul je dat in deze vegan variant zeker niet missen!

Lees verder
door Leonie Krijger
21
jun
2022

Latkes

Latkes

Deze hartige aardappelkoekjes ken ik al mijn leven lang en ik dacht dat ze typisch Nederlands waren, maar het blijkt dat ze in Israël ook veel gegeten worden! Ze heten daar Latkes en horen bij het Chanoeka-feest.
Aardappelkoekjes vormen een lekkere variatie op de gekookte aardappel. Je maakt de maaltijd natuurlijk compleet met groenten en een ‘vleesopvolger’!

Lees verder
door Leonie Krijger
23
jan
2022

Salade van peren, basilicum en geroosterde amandelen

Dit is een recept van chefkok Alexander Gershberg. Hij heeft meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan recent zijn nieuwe kookboek PLANTAARDIG. Het is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren. Dit recept is een van de vele heerlijke gerechten die in zijn kookboek staan. Een perfecte salade voor als je iets makkelijks, snels, fris en lichts wil eten. Als de zon direct op je snoet schijnt is dit verfrissende hapje precies wat je nodig hebt. Bekijk en bestel het kookboek op zijn website: https://alexandergershberg.com/cook-book/

Lees verder
door Henrieke Boer
23
jan
2022

Couscouspilav van geroosterde bloemkool en pijnboompitten

Dit is een recept van chefkok Alexander Gershberg. Hij heeft meerdere kookboeken uitgebracht, waarvan recent zijn nieuwe kookboek PLANTAARDIG. Het is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren. Deze couscouspilav uit zijn boek is een supermakkelijk en zeer smakelijk gerecht waar je zo een snelle lunch of avondmaaltijd mee op tafel zet. Met zoveel heerlijks in een gerecht kan er weinig misgaan! Bekijk en bestel het kookboek op zijn website: https://alexandergershberg.com/cook-book/

Lees verder
door Henrieke Boer
12
dec
2021

Rijstepudding met kersensaus

Rijstepudding is een echte comfortfood. Met deze kersensaus een waardig dessert dat zo lekker is dat je het wel elke dag kunt eten!

Lees verder
door Henrieke Boer
12
dec
2021

vegan gehaktbrood met rucolastamppot

Een typisch vleesgerecht in een vegan jasje. Ook deze is geschikt voor een feestelijke “sunday roast”. Maak het in een cake of tulband vorm en het kan dienen als een mooie ‘centerpiece’ op tafel. Samen met de stamppot en de saus een heerlijke en complete maaltijd!

Lees verder
door Henrieke Boer
12
dec
2021

Slasoep met sherry

Deze bijzondere soep smaakt heerlijk fris en is door de toevoeging van sherry ook nog extra speciaal en feestelijk. Wist je trouwens dat veldsla in de winter in het seizoen is? Als tussengerechtje bij het kerstdiner misstaat deze soep zeker niet. Succes gegarandeerd!

Lees verder
door Henrieke Boer
12
dec
2021

Gevulde champignons

Dit is een gerecht dat in de jaren 60 in sterrenrestaurants geserveerd werd; grote champignons gevuld en afgedekt met een plakje kaas. Gebruik bij de borrel, of als voorafje bij een (kerst)diner!

Lees verder
door Henrieke Boer
23
okt
2021

Zomerse zuurkoolsalade

Is zuurkool een typische wintergroente? Voor mij niet. Ik vind ‘m heerlijk in deze voedzame maaltijdsalade waar verder nog gekookte bietjes, pittige tempeh, walnoten en nog veel meer lekkers in zit.

Lees verder
door Henrieke Boer
23
okt
2021

lasagne bolognese

een klassieke lasagne bolognese, gestoken in een vegan jasje. Dit recept is de ideale basis om mee te experimenteren. Voeg bijvoorbeeld wat rode wijn toe als je de saus maakt voor een diepere smaak of bak wat extra groenten mee voor een gezondere variant.

Lees verder
door Henrieke Boer