4
sep
2019

Indonesische rendang

Het originele Suamtraanse recept voor rendang maakt gebruik van rundvlees, maar met sojalapjes (o.a. te krijgen bij de toko) is het minstens net zo lekker!

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Atjar ketimoen

Atjar of acar is een recept voor met zuur ingemaakte groenten uit Indonesië. Bij atjar ketimoen worden komkommers gebruikt, maar je kan in principe heel veel verschillende groenten op dezelfde manier bereiden.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Kokosrijst

Dit recept is perfect als je een keer wat meer smaak wilt toevoegen aan je rijst. Door de kokosroom krijgt de rijst een heerlijke romige smaak en zachte structuur. Een heerlijke afwisseling op gewone witte rijst.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Satésaus/Pindasaus

Het kan bijna niet ontbreken in de keuken, pindasaus! En met dit recept maak je heel makkelijk je eigen vegan versie.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Sambal badjak

Deze Indonesische pasta van gemalen pepers is lekker bij iedere Aziatische maaltijd… als je van pittig houdt natuurlijk. Traditioneel worden de ingrediënten voor het gerecht fijngemalen met een vijzel, maar in deze makkelijkere versie snijden we alles gewoon fijn en gebruiken we de staafmixer.

Lees verder
door Simone
4
sep
2019

Seroendeng

Dit Indonesische mengsel van gebakken kokos, pinda’s en kruiden is perfect om Aziatische gerechten mee op smaak te brengen, en geeft net een beetje extra crunch aan je maaltijd!

Lees verder
door Simone
29
mrt
2019

Spruitjes sambal goreng

Groenten in sambal goreng is een Indonesische klassieker, maar met spruitjes kan je er een lekkere Hollandse twist aan geven. Evengoed is dit gerecht met andere soorten groenten ook erg lekker, dus probeer het uit!

Lees verder
door Simone
29
mrt
2019

Suikerbrood

Het is niet gezond, maar wel lekker… suikerbrood! Een vegan versie van een echt Hollands recept, heerlijk voor een uitgebreide brunch of voor bij de koffie.

Lees verder
door Simone
23
mrt
2019

Pisang Goreng (gebakken banaan)

In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.

Lees verder
door Simone
23
nov
2018

Linzen met sojasaus

Dit linzenpotje is bijzonder lekker door het ‘geheime’ ingrediënt: sojasaus!. Heerlijk als lunch of bij het avondmaal.

Lees verder
door Simone