Nog 124 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
2
2

Mie wokschotel met paksoi

Hoewel je deze wokschotel in een handomdraai op tafel zet, is het een ware smaakbom. Sesamolie geeft de roerbakreepjes een echte Aziatische smaak, ideaal om in te roerbakken! Er zijn verschillende soorten mie te koop, waarvan velen zonder ei. Check dat nog even in de supermarkt!

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Roerbakschotel
Keuken:
Chinees
Smaak:
Hartig, Kruidig, Pittig
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 250 gram Chinese roerbakmie (let op dat 't geen eiermie is)
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Optioneel: ½ peper
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 schaal tofu roerbakreepjes pittig gekruid (180 g)
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 4 eetlepels seroendeng (kokos-pindamengsel)
  • Bereiding

    Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Pel de ui en snij in halve ringen. Snij de peper, indien je die gebruikt, in kleine stukjes.

    Verhit de olie in de wok. Roerbak de ui en de tofublokjes 2 minuten. Schep de paprika, peper en paksoi erdoor en roerbak 3 minuten mee. Verhit de ketjap nog 1 minuut mee. Schep de mie door het groentemengsel en bak nog 1 minuut mee. Verdeel over vier borden en bestrooi met seroendeng.

    Tip:  Je kunt in plaats van de tofublokjes ook vega kipstukjes van de Vegetarische Slager gebruiken. Je vindt ze bij steeds meer supermarkten, bij Ekoplaza en je kunt ook online bestellen, of langsgaan bij de winkel in Den Haag.