Merry Christmas!

De Nationale VeganChallenge – Waarom alleen als het ook samen kan?

Pasgeboren, in een koude decembernacht, wordt hij liefdevol en warm toegedekt in een kribbe met stro. Zo vertelt ons het Kerstverhaal. Hij ziet dat hij niet alleen is, maar bijgestaan door andere levende wezens die hun warmte met hem delen. Dit moet een geruststellende gedachte zijn geweest.

Wij hoeven figuurlijk gezien, wat de omslag naar een plantaardige levenswijze betreft, niet meer langs onwelkome of gesloten deuren te gaan om uiteindelijk buiten in de kou te moeten overnachten. Je gaat deze uitdaging niet alleen aan. De Nationale VeganChallenge wil je graag bijstaan en helpen daar waar nodig om ook van jouw Challenge een succesverhaal te maken.

Toen ik aan mijn eigen vegan ontdekkingstocht begon werd ik door een vriendin op de Nationale VeganChallenge gewezen. Ik voelde mij door de VeganChallenge gesteund en wat bleek, ik was lang niet zo alleen als ik aanvankelijk dacht. De kracht van de vegan beweging lag en ligt voor mij nog steeds in deze verbindende factor.

Kerst 2020 blijven we noodgedwongen zoveel mogelijk binnen. Om te wachten op de tijd dat we hopelijk wél weer samen mogen komen, ongeacht met hoeveel we dan ook (willen) zijn. Je staat – ook in deze tijd – niet alleen. Meer en meer mensen maken de omslag naar een plantaardige levenswijze. Er is geen sprake van een revolutie die op het punt staat te beginnen, de vegan revolutie is al lang in volle gang!

De Nationale VeganChallenge heeft mij enorm geholpen en daarom raad ik deelname van harte aan: het is een geweldige manier om de eerste stap naar een vreedzaam voedingspatroon te zetten. Kiezen voor een vreedzame(re) levenswijze blijkt in de praktijk  verrassend eenvoudig.

Alvast veel plezier toegewenst met jouw keuze!

Liefs,

Karin

Ambassadeur van de Nationale VeganChallenge.

Karin Rietmeijer is auteur van het recent verschenen handboek: 365 dagen vegan, survival guide voor de plantaardige way of life.