Nog 41 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
2
0
4

Geroosterd brood met tofuscramble

Deze tofuscramble is heerlijk hartig, en erg simpel te maken. Lekker als lunch, maar ook zeer geschikt voor ontbijt.

< 15 minuten     2-Persoons
Menugang:
Brunch, Lunch, Ontbijt
Type:
Eivervanger
Keuken:
Wereldkeuken
Smaak:
Hartig, Kruidig
Gelegenheid:
Pasen
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 grote gele ui
  • 1 eetlepel water
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 150 gram stevige tofu
  • olie om in te bakken
  • 4 sneetjes brood (indien gewenst glutenvrij)
  • 4 eetlepels plantaardige mayonaise (bijvoorbeeld Remia Mayolijn of zelfgemaakte veganaise)
  • Bereiding

    Snipper de ui fijn. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de olie in. Fruit de ui en voeg na een paar minuten het kerriepoeder en de eetlepel water toe. Roer goed.

    Rooster het brood, verkruimel ondertussen de tofu boven de pan en voeg de ketjap toe. Bak op hoog vuur de tofu gaar met een bruin korstje.

    Besmeer het brood met de plantaardige mayonaise en schep hier de tofuscramble overheen.

    Tip: lekker met een groene salade.