Spaghetti Bolognese

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan zonder vlees. In plaats daarvan kan je prima gebruik maken van de 100% plantaardige gehaktsoorten die in de supermarkten te vinden zijn.

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui, prei en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de groenten met het plantaardige gehakt ongeveer 5 minuten. Laat de linzen uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de verpakking gaar. Voeg intussen de tomatensaus toe aan het linzen-groenten mengsel. Laat het geheel 10 tot 15 minuten sudderen, totdat de wortel zacht is. Snijd de basilicum, als je die gebruikt, fijn en roer door de saus.

Serveer de spaghetti met de saus.


Twist


Wil je wat meer variatie in groente en kleur? Vul de maaltijd aan met een groente naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, doperwten of paprika) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten. Dit recept is ook erg lekker met kleine balletjes notengehakt in plaats van plantaardig gehakt uit de supermarkt. Ook heerlijk bij dit recept is om het te bestrooien met vegan parmezaanse kaas!