Bosbessen-kiwihavermout
Wat is er nou lekkerder dan verse bosbessen in de zomer? Je kunt ze los eten, in pannenkoeken of crumbles verwerken of in je havermout doen. Met de kiwi erbij heb je gelijk een vitamineboost!
Ingrediënten
- 250 milliliter amandel- of rijstmelk
- 50 gram havermout
- 50 gram bosbessen
- 1 kiwi
- Beetje vanille extract
- Snufje kaneel
- Optioneel: 1 eetlepel agave siroop
Bereiding
Breng amandelmelk aan de kook en voeg havermout toe. Laat een paar minuten koken, snijd ondertussen de kiwi in blokjes. Voeg bosbessen, kiwi, vanille en kaneel toe aan de havermout en breng eventueel op smaak met
agave.
Tip: in de winter kun je ook bosbessen uit de diepvries gebruiken. Laat ze dan iets langer mee verwarmen, zodat ze goed ontdooid zijn.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- —
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk