Schuimpjes

Als je de afgelopen tijd op facebook bent geweest heb je het misschien wel langs zien komen: overal recepten met kikkererwtenvocht (ja echt, het vocht van een blikje kikkererwten). Omdat er zetmeel uit de erwten in het vocht trekt, kun je het vocht met suiker, vanille en citroensap opkloppen tot een soort slagroom (dat wat weg heeft van marshmallow fluff - voor wie dat kent). In de oven kun je dit dan weer omtoveren tot schuimpjes.

VeganChallenge vrijwilliger Mirte ging de uitdaging aan! Hieronder staat haar recept. Hoewel het heerlijke schuimpjes werden hebben we dit recept niet meerdere keren gemaakt en door anderen laten testen, dus proef zeker even of de verhoudingen voor jou werken. De ‘slagroom’ zou geen sterke kikkererwten-bijsmaak moeten hebben.

Schuimpjes

Ingrediënten

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix zo’n 5 min op de hoogste stand, tot je een stevige ‘slagroom’ hebt.

Spuit kleine toefjes van ongeveer 2,5 cm diameter op een bakplaat bedekt met bakpapier, ongeveer 60 stuks.

Zet de oven op 125 graden en laat ongeveer een uur bakken, totdat ze hard zijn geworden.

Even laten afkoelen en smullen maar!