Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: Waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen het veganisme. Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 71.801 mensen gingen de uitdaging aan!

585 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Glutenvrije en notenvrije appeltaart

De klassieke ‘hollandsche’ appeltaart wordt vaak gebakken in de Nederlandse keukens. De meeste vegan en glutenvrije varianten worden gemaakt met amandelmeel, maar het nadeel hiervan is dat de korst van je appeltaart daarmee snel droog wordt. Wij hebben dit expres links laten liggen en daarom is dit recept ook notenvrij! Er worden meerdere soorten meel gebruikt omdat dit het beste werkt als je glutenvrij bakt. Deze taart is zo lekker, succes gegarandeerd!

Ik vind het leuk om mee te doen aan de VeganChallenge, en merk dat ik elke keer meer richting veganisme ga. Het motiveert me telkens weer om nieuwe dingen te proberen en zo dierlijke producten te vervangen.

Petra

#30DagenVegan