Insert alt text here
Tip van de Dag
En? Hoe gaan de eerste paar dagen? Misschien is het wel even wennen? In het begin kan plantaardig eten best lastig zijn. Misschien heb je uit gewoonte per ongeluk toch al een keer melk, eieren of vlees gegeten of gedronken. Geen zorgen, dat overkomt heel veel mensen in het begin! 

Wat is nou de tip? Blijf vooral doorgaan met de VeganChallenge en het zal vanzelf makkelijker worden. Het is heel normaal dat niet alles perfect gaat wanneer je begint met het veranderen van een gewoonte. Je bent nou eenmaal mens! Maar geef het de tijd. Blijf jezelf verdiepen in waarom je dit precies wilt doen. Experimenteer met koken. Lees blogs, kookboeken en bekijk Youtube kanalen voor inspiratie. Er valt zoveel te ontdekken! Op een gegeven moment ontdek je jouw favoriete recepten, tussendoortjes en gebak.  

Kortom, een gewoonte veranderen duurt langer dan twee dagen. Ga zo door! 
Lees Meer →
oreotrifle
Recepten om van te smullen!
Natuurlijk is het een uitdaging om voor elk deel van de dag een ander recept te gebruiken. Er is daarom ook echt helemaal niets mis met een broodje pindakaas / appelstroop / jam / hummus / vegetarische slager voor de rest van de week. Maak het vooral niet te moeilijk voor jezelf.

Máár als je wel zin hebt om flink uit te pakken, dan zijn de volgende recepten misschien wat voor jou?

Ontbijt: Brood met gebakken appel en kaneel

Lunch: Linzensalade met knolselderij

Diner: Oosterse zoete aardappelspaghetti

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.
Ik wil meer zien →
Insert alt text here
Zin om erop uit te gaan?
Zou je het leuk vinden om andere vegans te ontmoeten en tegelijkertijd allerlei activiteiten te gaan doen? Januari kan zo saai zijn, maar niet als je erop uit gaat! Kijk eens bij de onderstaande link voor activiteiten in deze maand. Je zult van alles en nog wat leren over de vegan lifestyle en ook nog eens mensen ontmoeten. 
Zo komen we januari wel door!
Ga naar de events! →
https://www.facebook.com/30dagenvegan/posts/1573671769391683
BLOOM winactie! 10% Korting deze week!
Geen tijd om je brood te smeren? Binnen een minuut heb je jouw smaakvolle en verantwoorde maaltijd (ontbijt, lunch of avondeten) bereid. BloomTM is een plantaardige drinkmaaltijd, die alle benodigde voedingsstoffen bevat en ondersteund wordt door diëtisten. Wij verloten een pakket van twee zakken (1x Vanille smaak, 1x Hazelnoot Choco smaak). In elke zak zitten ongeveer 17 maaltijden. Het product wordt door ons opgestuurd naar de winnaar.
Gedurende de challenge kunnen deelnemers ook 10% korting krijgen op hun bestelling in de webshop (www.bloomfoods.eu), door de volgende kortingscode op te geven in het afrekenvenster: veganchallenge. De kortingscode blijft de hele maand januari geldig, dus ook na de challenge is deze nog even te gebruiken!
Doe Mee! →
Leesvoer voor vandaag
Lunchbox
Het leed achter eieren

Wat gebeurt er met de haantjes? Waarom hebben leghennen geen snavel? Kippen horen toch eieren te leggen? Zijn biologische eieren niet veel beter? Elise geeft in dit blog antwoord op al deze vragen.

Lees meer →
Vegan supermarkt: koek
Koekjes! Vaak worden ze gepromoot met een groot label met ‘echte roomboter’ of ‘met echte stukje melkchocolade’ erop. Maar wist je dat een heleboel koekjes in de supermarkt helemaal geen dierlijke producten bevatten? Als vegan hoef je het koekjesschap dan ook absoluut niet over te slaan. 
Lees meer →
Leuke Nederlandse boeken over veganisme
Hoewel we de komende weken tips zullen geven voor leuke Nederlandse bloggers, vloggers en instagrammers, hoef je niet per se op internet te zitten om meer te weten te komen over veganisme. Er worden namelijk ook een heleboel leuke (kook)boeken geschreven. Vandaag delen we onze favorieten!
 
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram