Gewicht kwijtraken door plantaardige voeding?

Alleen maar dunne mensen? Nee!

Als je veganistisch eet dan betekent dat niet gelijk dat je veel zult afvallen. Dat alle veganisten dunne mensen zijn, is simpelweg niet waar.

Gezondere snacks
De gemiddelde veganist is wél gezonder dan de gemiddelde eter, en heeft gemiddeld ook nog eens een lagere BMI. Als veganist krijg je nou eenmaal minder ongezonde voedingsstoffen binnen, zoals verzadigd vet en cholesterol. Ook is het als veganist vaak gemakkelijker om een gezonde snack te pakken.

Vegan junkfood in overvloed
Er komen steeds meer producten op de markt voor veganisten: vleesvervangers, snoep, koek, gebak en chocola. Een dieet dat alleen maar bestaat uit onbewerkte plantaardige voeding, waar de eerste veganisten het toch echt mee moesten doen, hoeft dus allang niet meer. Het is natuurlijk heerlijk dat deze producten nu wél beschikbaar zijn, maar ze maken het ook moeilijker om op gewicht te blijven.

En als ik juist aan wil komen?
Als je enkel plantaardige voeding eet en daarbij je calorie-inname in de gaten houdt, dan zal je wellicht gewicht verliezen. Het kan ook zijn dat je dit juist niet wilt of dat je moeite hebt om aan te komen. Tussen het leesvoer van vandaag delen wij daarom een blog met tips om op een gezonde manier aan te komen. 

Zucht, je moet alweer uitleggen wat veganisme is. En ja, je krijgt wel genoeg eiwitten binnen! Morgen lees je hoe wij met lastige situaties omgaan. 

 
 
Recepten
 
Pittige pompoensoep
Lunch
Carrot cupcakes
Bakrecept
Rode linzen stoofpot met artisjokhart en quinoa
Diner
Oreotrifle
Dessert
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Gezond (vegan) afvallen doe je zo
Veganistisch eten is geen dieet, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Maar wil je toch een kilootje of wat afvallen? Dan is een plantaardig voedingspatroon helemaal zo gek nog niet! Lisette is gewichtsconsulent en legt uit hoe je op een gezonde en vegan manier kunt afvallen.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Waar bestaat een gezond plantaardig voedingspatroon uit?
Wat zijn belangrijke voedingsstoffen? Waar moet je als veganist op letten? En wat zijn gezonde dingen om dagelijks te eten? In deze blog legt Ilona het je uit zodat je precies weet waar je op moet letten!
 
lees meer
 
 
Gezond (vegan) aankomen? Ilona geeft 6 tips (deel 1)
Overstappen naar een veganistisch eetpatroon brengt veranderingen met zich mee. Voor veel mensen betekent dit: afvallen. Maar wat als dat helemaal niet de bedoeling is en jij juist alle calorieën kunt gebruiken die je binnenkrijgt? Ilona geeft 6 tips over hoe je op een vegan manier kunt aankomen.
 
lees meer
 
 
Crowdfunding uitbreiding VeganChallenge

Heb jij langere tijd met smacht gewacht tot de VeganChallenge werkelijk van start ging? Help ons anderen de mogelijkheid te bieden om te starten op het moment dat hen dit uit komt, wanneer de interesse vers is, door onze crowdfunding te steunen die dit mogelijk zal maken.
Doneer
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser