Game, set and match: sporten en veganisme

Veel mensen ervaren positieve verandering in hun lichaam als ze overgaan op een plantaardig dieet: meer energie, lager gewicht en langer uithoudingsvermogen.

Hoe zit het dan met voedingsstoffen bij het sporten? 
Het klopt uiteraard dat je genoeg van de verschillende voedingsstoffen binnen moet krijgen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Het liefste krijg je deze binnen in een gezonde vorm, zodat je ook nog eens een dosis vitaminen en mineralen binnenkrijgt voor optimaal herstel.

Gevarieerd eten
Zoals je hebt gelezen in de vorige nieuwsbrieven, krijg je meestal genoeg voedingsstoffen binnen als je goed gevarieerd eet. Simpel gezegd: eet genoeg, gevarieerd, lekker en gezond. Mocht je toch nog twijfelen over je eiwitten, kijk dan eens op de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme voor inspiratie over eiwitten en calorierijke voeding. In het artikel van vandaag lees je over sporters die topprestaties leveren op een veganistisch dieet!

Wil je toevallig niet alleen de dieren en het milieu steunen, maar ook (wat) gewicht kwijtraken? Of ben je juist bang dat je teveel gewicht kwijtraakt? Morgen lees je hoe je als veganist verantwoord af kunt vallen of gezond aan kunt komen. 

 
 
Recepten
 
Pesto sandwich
Ontbijt
Mosterdsoep met witlof
Lunch
Italiaanse notenballetjes
Borrel
Sumatraanse kerrie kentang (curry aardappelen)
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Vegan Power! Sporten als vegan
“Krijg ik wel voldoende voedingsstoffen binnen wanneer ik (intensief) sport?”. Vraag nummer 1 die we binnenkrijgen van vegan sporters. En logisch ook. Want een goed voedingspatroon is hartstikke belangrijk, vooral als je veel sport. Ilona geeft antwoord op deze vraag.
 
lees meer
 
 
Vegan Topsporters
Zijn er eigenlijk wel veganistische topsporters? Jazeker! Steeds meer atleten ontdekken dat een veganistische leefstijl niet alleen goed is voor de dieren en het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid en je sportprestaties.  
 
lees meer
 
 
Eetdagboek eiwitrijke voeding, voor een (kracht) sporter
Hoe kom je als (kracht)sporter aan je eiwitten? Jetske volgt in deze vlog het eetdagboek van een vegan wielrenner. Kijk snel mee.
 
lees meer
 
 
Crowdfunding uitbreiding VeganChallenge

Heb jij langere tijd met smacht gewacht tot de VeganChallenge werkelijk van start ging? Help ons anderen de mogelijkheid te bieden om te starten op het moment dat hen dit uit komt, wanneer de interesse vers is, door onze crowdfunding te steunen die dit mogelijk zal maken.
Doneer
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser