Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: Waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen het veganisme. Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 71.652 mensen gingen de uitdaging aan!

648 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Lemper

Dit is een uitdagend recept. Lees de beschrijving eerst goed door, voor je begint. Voor de ingrediënten is een bezoek aan de toko nodig. Maar als je eenmaal doorhebt hoe Lemper gemaakt worden, maak je ze de volgende keer met groot gemak! begin de avond van tevoren met de kleefrijst: week deze een nacht in ruim voldoende water. Je kunt kleefrijst of sticky/ glutinous rice krijgen bij de toko. Niet te verwarren met gewone rijst! Voor lemper heb je echt kleefrijst nodig.

Ik ben dankzij de VeganChallenge helemaal gestopt met vlees eten. Ik ga de volgende keer zeker weer meedoen, om nog meer over veganisme te leren!

Linda

#30DagenVegan