Psst... heb jij je boodschappen al in huis? 

In de vorige nieuwsbrief noemden we het al: dinsdag gaan we van start met de VeganChallenge. Het laatste wat jij wil is er na een lange dag achterkomen dat je koelkast zo goed als leeg is.

Vandaag is daarom de perfecte dag om alvast boodschappen te doen. Om het je gemakkelijk te maken delen wij nu al het eerste dagmenu. Maak een boodschappenlijstje aan de hand van onderstaande recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner of kijk in onze gigantische recepten database (tip: zoek eens op je favoriete ingrediĆ«nt. Wie weet kom je wat lekkers tegen). Mix and match de menugangen bij elkaar en stel voor de eerste dag van de VeganChallenge je eigen dagmenu samen. Welk menu je ook kiest, zo hoef jij dinsdag niet nog last-minute te bedenken wat je gaat koken.

Op alle dagen van oktober krijg je vervolgens nieuwe recepten die je op de dag zelf of op een andere dag kunt maken. Wil je voor meerdere dagen boodschappen doen? Dan kun je het weekmenu van de eerste week van oktober alvast bekijken. 

Veel plezier tijdens de voorbereiding op de VeganChallenge! 
 
 
Recepten
 
Carrot cake havermout
Ontbijt
Pesto sandwich
Ontbijt
Bami met tofureepjes & wokgroenten
Diner
 
weekmenu
 
 
Handleiding etiketten lezen voor de beginnende veganist
We producten zijn nou wel en niet vegan? En hoe moet je dat nou weten?! Het is best simpel volgens Joyce. Gewoon even de etiketten doorlezen. En omdat zij ook ooit zo begonnen is, heeft ze een handige handleiding gemaakt.
 
lees meer
 
 
Is dit product vegan?! 5 tips om dit zeker te weten
Daar sta je dan in de supermarkt, in elke hand een pot pindakaas. Maar zijn ze nou veganistisch of niet? Met deze 5 tips van Lisette ben je er zo achter en sta je nooit meer lang te twijfelen. Dit maakt het boodschappen doen een stuk simpeler.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser