Challenge accepted!

Over een aantal dagen begin jij aan de VeganChallenge. Een uitdaging waarmee je kennis gaat maken met het veganisme. Een ervaring die voor nieuwe inzichten zal zorgen en samen gaat met het verwerken van nieuwe informatie en het veranderen van gewoontes. Dat is niet niks! Daarom duiken we aankomende maand samen in de vegan leefstijl. Ruim 48.500 mensen gingen je al voor!


Wat kun je verwachten?
Vanaf 1 oktober ontvang je 30 dagen lang informatie, advies, leuke weetjes en tips, zodat jij er vol voor kunt gaan. Ook geven we jou dagelijks een dagmenu met recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Zo heb jij altijd inspiratie voor lekkere gerechten. We leren je over gezondheid, over vitamines en mineralen en hoe je de lekkerste maaltijden kunt bereiden. We laten je zien wat een veganistische levensstijl kan betekenen voor het milieu en aan het eind van de VeganChallenge weet jij hoe je dierenleed kunt voorkomen.

Wat heb je nodig?
Een gewoonte veranderen kost een beetje tijd, maar hoeft niet moeilijk te zijn. Een uitgangspunt is dat je minimaal 21 dagen nodig hebt om een nieuwe routine te ontwikkelen. Na een maand vegan eten is de kans dus groot dat je gewend bent aan je nieuwe eetwijze. Stap met een open houding deze uitdaging in, geniet tijdens de Challenge van alles wat de vegan leefstijl te bieden heeft, maak van boodschappen doen een feestje en experimenteer er op los met recepten. Maar het belangrijkste: wees niet te streng voor jezelf.

Jouw challenge gaat slagen!
Een goede voorbereiding is het halve werk. Neem daarom de aankomende dagen de tijd om alvast rond te neuzen op de websites van de VeganChallenge en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Lees de blogs, kijk een interessante documentaire of ontmoet andere deelnemers op het VeganChallenge forum of de Veganchallenge deelnemers Facebookgroep. Zoek alvast enkele recepten uit, sprint naar de winkel en haal de ingrediënten in huis. Neem dan meteen onze handige voorraadlijst met je mee. Zo kun jij maandag meteen van start!

Wij zijn blij dat je deze uitdaging aangaat en wensen je veel succes en vooral heel veel plezier tijdens je ontdekkingsreis naar het veganisme. En… houdt ons vooral op de hoogte via FacebookInstagram en Twitter, want we vinden het hartstikke leuk om over jouw ervaringen te horen!

 
 
Blog
 
Documentaires & boeken die je niet mag missen

Na het zien van een documentaire of het lezen van een boek over veganisme schrikken veel mensen. Nieuwe en zeker heftige informatie recht voor hun neus. Wat zijn docu’s en boeken die je als (beginnend) veganist zeker moet zien en lezen? Elise zet haar favorieten voor jou op een rij.

 
lees meer
 
 
Vegan worden? Volg de tips van Joyce!
Van de een op de andere dag of stapje voor stapje? “Rome is ook niet in 1 dag gebouwd’, zegt Joyce heel verstandig. Vegan worden, betekent je lifestyle omgooien. En dat gaat voor iedereen anders. Lees snel verder want in dit blog heeft Joyce allerlei tips voor je op een rij gezet.
 
lees meer
 
 
Top 10 misverstanden over het veganisme
“Vegans kunnen toch niks anders eten dan groente en fruit. Daarom zien ze er zo ongezond uit. En pfff, wat helpt het nou als ik veganist word?” In dit blog vertelt Elise over de vele misverstanden over het veganisme. Lees snel verder!
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser