Documentaire tip: Earthlings
 
Ben je benieuwd waarom het niet ethisch is om dieren te gebruiken voor consumptie of entertainment? Bekijk dan vooral de documentaire Earthlings. De docu is onderverdeeld in vijf delen: voedsel, huisdieren, entertainment, kleding en wetenschappelijk onderzoek. De beelden zijn niet geschikt voor tere zielen, want ze zijn heftig en zeer grafisch. Toch - of misschien juist daardoor - is Earthlings een documentaire die veel indruk op je zult maken. Een must watch voor elke (beginnende) vegan!
Inspiratie voor zaterdag 15 april

Ontbijt: Kiwi-appelsalade
Lunch: Couscoussalade met abrikozen en erwten
Bakrecept: Citroen-maanzaadcake
Diner: Romige lasagne tricolore

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 14 april
Waarom eigenlijk geen ei?

Jaarlijks worden er meer dan 10 miljard eieren gelegd door Nederlandse kippen. Deze eieren belanden niet alleen in omeletten, maar ook in mayonaise, koekjes en andere bewerkte producten. Voor veel mensen lijkt een ei een onschuldig product. Helaas is het tegendeel waar. 

Lees meer →
Wat wil jij zien in de nieuwsbrief?
Je hebt inmiddels al 14 nieuwsbrieven en wij zijn heel benieuwd of je tot nu toe iets hebt gemist. Waar zou je meer over willen weten? Over welk onderwerp wil je nog meer tips krijgen? Wil je meer ervaringen lezen of juist meer feiten? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar Desiree met je tip, idee of vraag, zodat we de nieuwsbrief nóg nuttiger kunnen maken!   
Nieuwsbrief gemist? Klik hier!
VIDEO: eieren eten
Zou je wel de eieren van je eigen kippen eten? Deze vraag is erg interessant en roept bij de beginnende veganist vaak vraagtekens op. Vandaag legt Maya uit waarom ook het consumeren van eieren niet in het veganisme thuishoort.
Naar de video →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
15 april: Veni vini vici wijnproeverij @ Utrecht  
17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
20 april: Wijn met Charly's @ Nijmegen

21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar

 © Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram