Wat nou als ik op vakantie ga?

Als beginnende veganist zul je erachter komen dat je nog moet ontdekken wat je wel en niet kan eten, vooral als je gaat reizen. Gelukkig heeft de VeganChallenge informatie, artikelen en blogs om ook reizen een (vega-)eitje te maken!

Voorbereid op pad
De gemakkelijkste optie is natuurlijk om zelf eten mee te nemen. Als je bijvoorbeeld per trein, bus of vliegtuig reist, dan is het hartstikke handig om zelf een lunch te maken. En goedkoper ook! Daarnaast kom je in veel cafés tegenwoordig ook wel veganistische hapjes tegen. Kortom, bereid jezelf voor en kijk gewoon op de verpakkingen wanneer je snel iets wilt kopen. Dan kom je al een heel eind!

Je kunt ook eens het YouTubekanaal van Vetjebol bezoeken: zij reizen als veganisten de wereld rond.

"Eiwitten, eiwitten en nog eens eiwitten", dat hoor je vaak als sporter. Hoe werkt dat bij veganisten die veel sporten? Morgen vind je het in de nieuwsbrief.

 
 
Recepten
 
Framboos-banaan-avocado smoothie
Ontbijt
Zwarte olijvenhummus
Lunch
Pasta met Spinazie en Roomkaas
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Sociale situaties: vegan vakantie
Als je als veganist op vakantie gaat, kan het even zoeken zijn naar wat je daar kan eten.  In je eentje is het soms al moeilijk, maar hoe doe je dat als je met het hele gezin op vakantie gaat? Ervaren vegan Tim Tat deelt zijn tips voor een vegan vakantie.
 
lees meer
 
 
Marjan ging ‘Hygge’ in Kopenhagen
“Global Vegan!” roept Marjan enthousiast als zij in Kopenhagen is. Van vegan streetfood tot kleding swap in een hostel. Zwaar verrast door de ‘hygge’ lifestyle in de Deense stad. Lees snel verder voor tips.
 
lees meer
 
 
Ik ga op reis & neem mee...
Vegan of niet, vakantie staat voor veel mensen hoog op het verlanglijstje. Er een onbezorgde reis van maken, dat kan gemakkelijk door wat kleine voorbereidingen te treffen. Slippers? Check! Zonnebril? Check! Vegan snacks? Check! Fijne vakantie!  
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser