Nog een belangrijke reden: veganisme voor een beter milieu

We hebben het al uitgebreid gehad over de voordelen van veganisme voor dieren en gezondheid. Maar hoe zit het met de derde belangrijke reden om veganist te worden? Welk effect heeft veganisme op het milieu?

We zullen van alles bespreken: vervuiling, voedselverspilling, ontbossing en soja. Vandaag beginnen we met watergebruik.

Zoals je ook op de Vegan Wiki kunt lezen, is er bijzonder veel water nodig om dieren te houden. Het Voedingscentrum vertelt ons bijvoorbeeld dat 46% van het water in de landbouw voor dieren wordt gebruik. En maar 8% voor granen! Om nog een andere vergelijking te geven: per kilo rundvlees is in Nederland 6.500 liter water nodig, terwijl er per kilo appel, tomaat en komkommer maar respectievelijk 800, 200 en 350 liter nodig is.

In de blogs van vandaag vind je meer informatie over veganisme en watergebruik. Morgen gaan we het hebben over vervuiling: kan veganisme helpen tegen klimaatverandering?

Dit weekend: VeganChallenge diners in Groningen en Den Haag

Op 19 oktober kun jij weer aanschuiven bij één van de VeganChallenge diners. Kom jij aankomend weekend naar Groningen of Den Haag? Restaurants De Herbivoor in Groningen en FOAM in Den Haag hebben speciaal voor jou, je mede VeganChallengers en andere geïnteresseerden een driegangenmenu samengesteld. Neem dus vooral je beste vriend(in), je sceptische collega of vleesetende broer meer en laat zien dat veganisten echt niet alleen blaadjes sla eten! Voor maar 25,- p.p. (exclusief drankjes) krijgen jullie een voor-, hoofd- en nagerecht.
Zien we jou in Groningen of Den Haag?
Bestel je kaartjes
 
 
Recepten
 
Chiapudding
Ontbijt
Sloppy Joes (broodjes plantaardig gehakt)
Lunch
Lavacake in 2 Minuten
Snack
Marokkaanse tajine met couscous
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Milieuvoordelen van plantaardig eten: Watergebruik
Het is waterverslindend, zorgt voor kilo’s CO2 per portie en jij doet er deze maand niet aan mee: vlees. Niets heeft zo’n grote impact op het milieu als wat we eten. Door plantaardig te eten lever je een positieve bijdrage aan de verbetering van het milieu. 
 
lees meer
 
 
8 x vegan musthaves
De VeganChallenge is er om ons te helpen onze weg te vinden in de veganistische (food) wereld. Om het ons gemakkelijker te maken. Vegan musthaves kunnen daarbij echt niet ontbreken. Ik zet daarom een aantal fijne plantaardige alternatieven voor je op een rijtje. 
 
lees meer
 
 
Vegan worden? Volg de tips van Joyce!
Van de een op de andere dag of stapje voor stapje? “Rome is ook niet in 1 dag gebouwd’, zegt Joyce heel verstandig. Vegan worden, betekent je lifestyle omgooien. En dat gaat voor iedereen anders. Lees snel verder want in dit blog heeft Joyce allerlei tips voor je op een rij gezet.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser