Plantaardige vetten? Opties genoeg!

Goede vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gevarieerd en gezond dieet. Maar waar denk jij aan wanneer je aan omega 3 denkt? Laat me raden! Waarschijnlijk aan vette vis? Maar wist je dat die vis dit niet zelf aanmaakt en hij het ook binnen krijgt via zijn voeding? Dit gebeurt namelijk via de plantjes die hij eet.

Hoe komen veganisten dan aan goede omega 3 vetten? Een duikje nemen in onze plaatselijke supermarkt bijvoorbeeld! Om de goede vetten in de juiste balans binnen te krijgen (omega 3 en omega 6) is het belangrijk om in je dagelijks dieet de volgende producten te verwerken: avocado, noten (met name walnoten), zaden (zoals chiazaad, gebroken lijnzaad of hennepzaad), notenboters en gek genoeg ook donker bladgroen en bonen. Kortom, genoeg opties zonder een vis aan te hoeven raken!

Meer leren over omega 3? Op de Vegan Wiki staat nog veel meer informatie over dit onverzadigde vetzuur.

Eiwitten? Check! Vetten? Check! Dan is het morgen de hoogste tijd om wat meer te vertellen over koolhydraten.

Ben jij er bij? Koop kaartjes voor het eerste VeganChallenge diner!

Heb jij je al aangemeld voor het allereerste VeganChallenge diner? Aanstaande zondag 7 oktober vindt het eerste diner plaats bij Daantje Food & Drinks in Dordrecht. Koop nog snel een kaartje zodat jij van 18:00 tot 21:00 uur kunt genieten van een driegangenmenu voor maar 25,- (exclusief drankjes). Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus neem vooral je vrienden, familie of collega’s mee. Een lekker plantaardig diner kunnen ze vast en zeker niet weerstaan!
Kom jij naar het VeganChallenge diner in Dordrecht?
Bestel je kaartjes
 
 
Recepten
 
Power Smoothie
Ontbijt
Rucolasalade met walnoten, appel en pijnboompitten
Lunch
Kruidige Cashew-smeerkaas
Borrel
Gado Gado
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Oei! 5 vegan instinkers
“Ik dacht toch echt dat dit vegan was.” Een uitspraak die je, vooral in het begin, bijna niet tegen kunt houden. Alles is wennen, zo ook de overstap naar het veganisme. Met deze 5 instinkers helpt Sabine je op weg.
 
lees meer
 
 
Tip: Avocado
Voormalig VeganChallenge teamcoördinator Vera vertelt je meer over de eindeloze mogelijkheden van de romige avocado. Super gezond en super lekker! Heb jij al kennis gemaakt met mijn kleine groene vriend? Het…
 
lees meer
 
 
Deze vegan dingen zijn echt lekker!
Veganistisch eten wordt vaak gecombineerd met gezonde voeding, suikerarm en vetvrij. Maar soms… heel soms… lust toch iedereen iets onverantwoord lekkers? Sabine vertel in haar blog wat haar supermarkt-vegan-favorieten zijn.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser